Uutiset

Työkoneet

Volvo-kiviautot lanseerattu

Uutisoimme tammikuussa Volvon lanseeravan vuonna 2013 solmitun Terex-kaupan hedelmänä syntyneet kiviautonsa. Nyt huhtikuussa Motherwellin tehtaalla Skotlannissa ensimmäiset airueet marssitettiin jälleenmyyjien ja valikoidun asiakaskunnan eteen. Perheeseen kuuluu neljä erikokoista autoa alkaen 45 tonnin mallista R45D, päätyen 100 tonnin lippulaivamalliin R100E. Kaksi näiden väliin jäävää mallia ovat 60 tonnin R60D ja 72 tonnin R70D. Tammikuussa tiedotettiin, että kiviautot ovat ensin varustettu tiukimpien päästövaatimusten alueiden ulkopuolelle. Mutta päivitettyjen tietojen mukaan suurin malli R100E onkin Stage IV-luokassa. Ruotsiin on jo myyty ensimmäinen ja Suomessakin Volvo-kiviauto tullaan näkemään jo ehkä tänä syksynä.

Tapahtuman ehdoton tähti oliki malli R100E, jota tilaisuudessa koeajettiin ahkerasti. Erityisesti kiiteltiin sitä, että R100E kykenee kantamaan kuormaa hieman enemmän kuin 100 tonnin kiviautot yleensä. Järein R100E on aivan uusi malli, muut jäsenet  R45D, R60D and R70D pohjautuvat Terexin TR-mallistoon.

”Oli mahtavaa kutsua jälleenmyyjiä ja asiakkaita katsomaan tehdasta, missä Volvo-kiviautot valmistetaan jatkossakin. Olemme työskennelleet uuden malliston kanssa vuodesta 2014 lähtien. Nojaamme kaikessa kehitystyössä Terexin pitkään osaamiseen ja Volvo Groupin vahvaan asemaan maarakennuskonemarkkinoilla”, tiivisti kiviautoista vastaava johtaja Paul Douglas. OP.

Lue seuraavaksi