Uutiset

Työkoneet

Volvo-dumpperi fossiilivapaasta teräksestä

Volvo Construction Equipment kulkee vähäpäästöisten ratkaisujen kärjessä. Yhtenä osoituksena siitä, se esitteli juuri äskettäin uutta kompaktia täyssähkökäyttöistä maarakennuskalustoa ja nyt vuorossa on jotain aivan muuta. Nimittäin ensimmäinen kone, joka on tehty kokonaan SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä. Kyseessä on pieni itsekulkeva dumpperi.

”Kunnianhimoinen tavoitteemme on tulevaisuudessa käyttää kaikissa tuotteissamme fossiilivapaata terästä. Tämä nyt esitelty dumpperi on oiva osoitus siitä, että vahvan yhteistyön ansiosta tuloksiin päästään nopeasti. Olemme päättäneet toimia puhtaamman tulevaisuuden puolesta ja meidän osaava henkilöstömme sitoutuu paremman maailman rakentamiseen. Tämä on palvelus tuleville sukupolville”, sanoo Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg.

Volvon tavoitteena on vuoteen 2040 mennessä olla ilmastoneutraali ja nollatasossa kasvihuonepäästöjen suhteen. Teräs on yksi tärkeä rakennusaine niin autoissa kuin työkoneissa, joissa sen osuus on yli 70 prosenttia painosta. Nyt esitelty laite on vielä niin sanottu konseptikone, josta ensi vuonna tehdää yksi pieni koesarja. Massatuotanto aloitetaan niiden koeajojen ja testien jälkeen.Lue seuraavaksi