Uutiset

Työkoneet

Victron Blue laturit ammattikäyttöön

Victron Energy on kehittänyt yli 40 vuoden ajan lyijyakkujen latureita ja ne edustavat alansa huippua. Nyt esitellyssä Victron Energyn uudessa Blue Smart IP65 latureissa ( 12V 4A, 5A , 7A, 10A ja 24V 5A, 8A ) on sisäänrakennettu Bluetooth. Latureita voidaan säätää älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen ladattavalla VictronConnect-  iOS tai Android sovelluksella.

Laturit ovat hyväksytty ulkokäyttöön Suomessa ja varustettu Suomen standardin mukaisella verkkojohdolla. Kotelon suojausluokka on IP65 ja se on suljettu, vesi- ja kemikaalitiivis. Laturissa on ylilämpö-, oikosuku-, napaisuus- ja kipinöintisuojaus, toimintalämpötila -30…+60 C. Latureilla on 5 vuoden takuu.

Latausohjelma on 7-portainen lämpötilakompensoitu ja toimii erinomaisesti avoimille, sekä suljetuille geeli ja AGM lyijyakuille. Laturissa on ohjelma myös LiFePO4 litium startti- ja virtalähdekuille, eli yhdellä laturilla voi ladata kaikki yleisimmät akkutyypit.  Ohjelma toimii myös ylläpitolaturina tarkastaen akun tilan kerran viikossa ja se käynnistyy sähkökatkoksen jälkeen automaattisesti jatkamaan saavutettua lataustilaa. Siinä on täysin purkautuneiden akkujen elvytysohjelma ja se voi ladata jopa 2V jännitteeseen purkautuneen 12V ehjän lyijyakun. Laturin latausvirta voidaan laskea pienitehoisemmalle akulle.  Laturi toimii latausvirtaa kompensoiden jopa +60 C lämpötilassa.

Laturin hyötysuhde on jopa 95% ja tehonkulutus putoaa 0,5 wattiin, kun akku on täysin varautunut. Laturi toimii myös automaattisesti virtalähteenä, jos se ei tunnista akkua kuormana. Latauskaapelit ovat vaihdettavissa pikaliitimellä (M8, hauenleuat ja jatkojohto).  Laturilla on EN standardien mukaiset hyväksynnät.

Victron latureita myy IKH, www.Ikh.fi

Lue seuraavaksi