Uutiset

Työkoneet

Valtran SmartTurn kääntää traktorin automaattisesti päisteessä

Päisteessä traktorin automaattisesti kääntävä Valtran SmartTurn viimeistelee peltotöiden automatisoinnin yhdessä Auto U-Pilot -päisteautomatiikan ja Valtra Guide -automaattiohjauksen kanssa. Kuljettajan ei tarvitse välttämättä koskea rattiin kertaakaan koko peltolohkolla. Työn tarkkuus paranee sekä polttoainetta ja aikaa säästyy, pelto tiivistyy vähemmän ja kuljettaja voi keskittyä täydellisesti työn laatuun.

SmartTurnin kanssa työskentely alkaa määrittämällä pellon rajat ja päisteen reunat, elleivät ne ole jo valmiina Valtra Guide -automaattiohjauksessa. Tämän jälkeen kalibroidaan suurimmat kääntökulmat kyseisen työkoneen kanssa kääntämällä traktoria jyrkästi oikealle ja vasemmalle. Ennen peltotyön aloittamista valitaan haluttu kääntötapa kahdesta vaihtoehdosta:

  • U-käännös; traktori kääntyy päisteessä automaattisesti viereiselle ajamattomalle ajolinjalle. Traktori tekee päisteessä pienen koukkauksen, jonka säde riippuu maksimikääntökulmasta.
  • Sarkojen ajaminen; traktori kääntyy päisteessä automaattisesti kolmannelle, neljännelle tai sitä kauemmalle ajolinjalle. Vaatii pienemmän päisteen kuin U-käännös.


U-käännös ja sarka-ajo sopivat sekä vedettäville että nostolaitteeseen kytkettäville työlaitteille.

Yhdessä Auto U-Pilot -päisteautomatiikan ja Valtra Guide -automatiikan kanssa SmartTurn mahdollistaa täysin automaattisen työskentelyn pellolla. Nyt kuljettaja voi keskittyä työlaitteeseen ja tehtävään työhön myös päistettä lähestyttäessä. Tämä alentaa stressiä ja tekee työn jäljestä tasaisempaa. SmartTurn mahdollistaa myös turvallisen työskentelyn pimeässä, sumussa ja pölyssä.

SmartTurn tulee ensimmäiseksi saataville Valtran viidennen sukupolven N- ja T-sarjan traktoreihin. SmartTurnista on myös mahdollista tehdä myöhemmin neljännen sukupolven traktoreihin jälkiasennettava ominaisuus. Myöhemmin SmartTurn tulee saataville myös muihin viidennen sukupolven traktorisarjoihin. SmartTurn on puhtaasti ohjelmistolla luotava uusi ominaisuus, joka ei vaadi mitään mekaanisia asennuksia Valtra Guidella varustettuihin traktoreihin. Traktorin omistaja voi helposti ostaa päivityksen lähimmältä Valtra myyjältä.Lue seuraavaksi