Uutiset

Työkoneet

Valtralle muotoilupalkinto

Valtran muotoilu sai jälleen kunniaa, kun merkin G-sarja palkittiin Red Dot Design Award 2021 -muotoilupalkinnolla.

Palkinto saavutettiin Red Dot Product Design -palkintosarjassa Valtra G135 -mallilla. Tämä voitto on jo kuudes Red Dot -palkinto Valtran historian aikana. Voitto osoittaa Valtran jatkavan menestyksen tiellä myös uusimman, viidennen tuotesukupolven kanssa.

”Uuden G-sarjan voittama Red Dot -palkinto lämmittää mieltä erityisesti siksi, että Valtralle on kyseessä kokonaan uuden aikakauden ensimmäinen tuote sekä myös oikeastaan kokonaan uuden tuotesegmentin tuote. G-sarja on suosittu traktori ja sen voittama Tractor of The Year -palkinto kertoo siitä, että olemme onnistuneet tekemään asioita oikein. Kiitokset palkinnosta kuuluvat myös koko Valtran tiimille, sillä tällaisen menestystuotteen tekemiseen tarvitaan satojen ihmisten saumatonta yhteistyötä”, sanoo Valtran päämuotoilija Kimmo Wihinen.

Red Dot -palkinnon voittaminen edellyttää erityisen laadukasta tuotetta. Arvostelun kohteina ovat muotoilun ja suunnittelun laatu sekä innovaatiot. Valtra G -sarja saikin kiitosta näiden osa-alueiden poikkeuksellisen laadukkaasta toteutuksesta.

”G-sarjan voittama Red Dot -palkinto on myös mitä mainioin avaus Valtran 70-vuotisjuhlavuodelle. Se kertoo omaa tarinaansa siitä, että vaikka takanamme onkin kunniakas historia, niin katseemme ovat jo tiukasti kohti tulevaisuutta. Niinpä jo tänä vuonna tulemme näkemään useita muitakin mielenkiintoisia uutuuksia”, Wihinen paljastaa.

Valtran G-sarja julkistettiin elokuussa vuonna 2020 ja se pokkasi heti Tractor Of the Year -palkinnon vuodelle 2021. Valtra G -sarja on pieni jättiläinen ja kompakti monitoimikone, jonka ohjaimissa voi ottaa rennosti ja samalla saada työt tehtyä vaivattomasti. G-sarja yhdistää kompaktin koon, ketteryyden sekä modernin muotoilun. G-sarja on myös täydellinen traktori etukuormaintyöhön. Tämän takaa helppopääsyinen ja avara kulku ohjaamoon itsepuhdistuvia portaita pitkin sekä miellyttävä ja avara ohjaamo kahdelle henkilölle hyvällä näkyvyydellä kaikkiin suuntiin, myös ylöspäin. 5,7 neliömetrin lasipinta-alan myötä kuljettajalla on erinomainen näkyvyys kaikkiin suuntiin.

Valtran G-sarjan ohjaamosta löytyy myös lisää palkittua muotoilua, nimittäin Valtra SmartTouch -käsinoja, joka sekin voitti Red Dot Design Award -palkinnon vuonna 2017.

Red Dot -kilpailun historia ulottuu 60 vuoden taakse. Se on yksi maailman arvostetuimmista muotoilukilpailuista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui ennätysmäärä yrityksiä ja suunnittelustudioita. Kilpailuun osallistui tuotteita noin 60 maasta.


Lue seuraavaksi