Uutiset

Työkoneet

Vahvuutenamme on palvella Lokotrackeilla myös pieniä – T Maijala louhii ja murskaa noin 6 miljoonaa tonnia vuodessa

–Olemme tottuneet palvelemaan murskauksessa myös pienempiä asiakkaita, mikä näkyy olevan tässä suhdannetilanteessa vahvuutemme. Pienempien asiakkaiden murskaustarve näyttää pysyneen lähes ennallaan, joten tähän mennessä pääosin Metson Lokotrackeista koostuvat kolme laitostamme ovat pysyneet hyvin työllistettyinä, kertoo murskauspäällikkö Rauno Käyräkangas.

Pienemmät urakat edellyttävät myös enemmän tela-alustaisten laitosten siirtoja työmaalta toiselle: –Parhaana vuotena kaksi- ja kolmivaihelaitosten siirtoja on tehty lähes 40 ja tänäkin vuonna 30–35. Sopivan lavettikaluston kanssa siirrot onnistuvat nopeasti ja taloudellisesti, Käyräkangas arvioi.

Erinomainen osoitus Maijalan tehokkaasta toiminnasta oli lokakuun puolivälissä, kun yhtiön murskaustiimi teki töitä Soinissa vielä illalla, ja seuraavana aamuna Loko-trackit jyskyttivät jo aamuvarhain louhetta Alajärven Möksyssä.

Hyviä kokemuksia uudesta Lokotrackin leukakoneesta

Maijala täydensi murskauskalustoaan syyskuussa hankkimalla Metsolta uuden Lokotrack LT110C -leukayksikön. Uutuudessa pitkäkitainen, hyvin louhetta syövä murskain on asennettu helpommin kuljetettavalle alustalle.

–Kuukauden käytön jälkeen kokemukset ovat varsin myönteisiä. LT110C on toiminut luotettavasti, ja näkyy sopivan hyvin esipääksi jälkikoneemme, Lokotrack LT1100:n kanssa, Rauno Käyräkangas arvioi.

–Pitkä kita helpottaa erityisesti soramontuilla, jossa luonnonkivet eivät pompi C110-leukamurskan kidasta ylös kuten joissakin puhtaasti urakointimallin murskissa. Laite on myös yllättävän pieniruokainen ja vähän kulutusosia vievä, mikä tuntuu myönteisesti käyttökustannuksissa, Käyräkangas lisää.

Kaksivaihelaitoksella yli puoli miljoonaa tonnia vuodessa

T. Maijalan tavoitteena on murska-ta Metson LT110C ja LT1100-kaksivaihelaitoksella vuodessa noin 600 000 tonnia soraa ja louhetta. Asiakkaiden tarpeen mukaan tuotetaan kuutta eri päälajiketta.

Alajärvellä Maijala murskasi Pitkäsen Sora Oy:lle 20 000 tonnin urakan. Esimurskassa käytettiin 70 mm:n asetusta, ja hienokoneessa vastaavasti 17,5 mm. Kooltaan 0–16 mm:n mursketta syntyi noin 150 tonnia ja 0–32 mm:n noin 200 tonnia tunnissa.

Maijalan murskausyksiköt ovat olleet tuttu näky myös Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa, jossa yhtiön on murskannut tähän mennessä jo yli 800 000 tonnin urakat.

Murskauspäällikkö Rauno Käyräkankaalla on runsaan 30 vuoden työura murskausalan töistä. Hän autoilee noin 90 000 kilometriä vuodessa kolmen eri murskausketjun asioissa. Asiakaskontaktien ja urakkalaskennan lisäksi Käyräkangas huolehtii myös koneketjujen varaosatarpeista.

T Maijala Oy:llä on murskaustöissä 15 työntekijää ja kokonaisvahvuuden ollessa n. 35. Yhtiön toimialueena on Keski-Suomen lisäksi Pohjanmaa, Savo-Karjala ja Pohjois-Suomi.

Lue seuraavaksi