Uutiset

Työkoneet

Vahva Forti 200 ja paljon muuta Metkossa

Vahva Forti 200

Viime vuosina aktiivisesti kehittynyt Koneosapalvelu tuo Metkoon näytteille mittavan määrän kehitystyönsä tuloksia. Esillä on sekä uusia omia tuotteita että uusia tuote-edustuksia, mutta myös uusia työntekijöitä ja jopa uusi myyntiyhtiö. Erityisen mielenkiintoinen uutuus on mekaaninen rototiltti Forti 200, joka ensiesitellään Metkossa.

Vahva Forti 200 on täysin uusi kaivukoneen lisävaruste, jossa on pikakiinnitin, kauhan kallistus ja mekaaninen pyöritys. Tuotteen kehittäjä ja valmistaja on Outokummun Metalli Oy ja sitä myy Koneosapalvelu Oy.

Ensiesittelyssä Vahva-kahmareiden uudet C-mallit, joissa on useita tuoteparannuksia ja työskentelyä helpottavia ominaisuuksia. Metkossa on nähtävillä mallit C42 ja C50 sekä C-mallin runkoon perustuva kaivukonesovitteinen K50. Syksyn mittaan on tulossa lisää uusia C-malleja, mm. energiakahmari C42 E5.

Koneosapalvelun oma Kopa-metsäkonetela on uudistunut. Sen telakaari on pidempi, paksumpi ja profiililtaan paranneltu verrattuna edelliseen Kopa-telamalliin. Kopa-telalla saavutetaan nyt parempi suoja renkaalle ja pienempi pintapaine. Kopa-telat valmistetaan Suomessa ja uutta mallia on saatavana elokuusta lähtien.

Huoltoa ja palvelua

Erittäin laaja hydrauliikkatuotteiden, konealan tarvikkeiden ja lisälaitteiden valikoima on kasvanut tuotemerkeillä Ofa ja Mesera. Koneosapalvelu myy yksinoikeudella Ofan Twist-metsäkoneketjut Suomessa. Myös Ofan Metkossa lanseerattava uutuus Paragon 16 -metsäkoneketju on esillä Metko-osastolla. Myynnissä ovat myös Ofan kuorma-auto- ja muut työkoneketjut. Elokuussa Koneosapalvelu aloitti uusien Mesera-nostureiden ja varaosien virallisena jälleenmyyjänä. Päätoimipaikassa Mänttä-Vilppulassa toimii myös Meseran nostureiden huoltopiste.

Koneosapalvelun perinteisintä osaamisaluetta on varaosien valmistus ja kunnostus metsäkoneiden voimansiirtoon ja runkoon sekä puutavaranostureihin. Tänäkin vuonna valikoimaan on tuotu useita uusia tuotteita. Merkittävimpiä uutuuksia varaosien valikoimassa on keskinivel, joka sopii Valmetin 840 ja 860 -malleihin. Kunnostettujen vaihto-osien puolella tarjolla on uutuutena mm. Loglift F96S nosturin pylväs.

Huoltopalvelut ovat olennainen osa Koneosapalvelun toimintaa. Vilppulassa on konepaja, hydrauliikkahuolto, voimansiirron korjaamo, raskaskonekorjaamo sekä nosturihuolto ja -tarkastukset. Asiakaspalvelun nopeuttamiseksi on perustettu Hydrauliikkahuolton ajanvaraukselle uusi suora puhelinnumero: 044 7766 566.

Uusi myyntiyhtiö OOO Fortiparts on perustettu hiljattain Venäjälle. Se luo myymälän ja varaston Venäjälle syksyn 2014 aikana. Tavoitteena on palvella paikallisesti lähinnä Venäjän Karjalan ja Pietarin lähialueiden koneurakoitsijoita.

Uusia työntekijöitä

Toiminnan kehityksen myötä Koneosapalvelussa on näkynyt monia uusia kasvoja tänä vuonna. Lisäksi sisäisissä toimenkuvissa on tehty muutoksia, jotta kokeneet asiantuntijat voivat keskittyä paremmin asiakaspalveluun. Nimityksiä tänä vuonna:

Hannu Soimasuo, ostopäällikkö, Koneosapalvelu Oy, 14.7.2014 alkaen,

Timo Schäfer. vientipäällikkö, Koneosapalvelu Oy, 1.6.2014 alkaen,

Konstantin Borisenok pääjohtaja, OOO Fortiparts, 1.6.2014 alkaen,

Olli Vuorinen, hydrauliikkahuollon esimies, Koneosapalvelu Oy, 1.9.2014 alkaen,

Ossi Nieminen, myyntipäällikkö, Koneosapalvelu Oy, 16.6.2014 alkaen ja

Jussi Makkonen, tuotepäällikkö, Vahva-kahmarit ja -rototiltti, Outokummun Metalli -konserni, 8.4.2014 alkaen.

Useimmat mainitut henkilöt ovat tavattavissa koneosapalvelun Metko-osastolla 760-774, joka sijaitsee asfalttikenttä 1:llä.

JK

Lue seuraavaksi