Uutiset

Työkoneet

Uusiin toimitiloihin Joensuussa – Hannun-Kone Oy

Aikaisemmin Joensuun keskustan tuntumassa sijainnut täyden palvelun konetalo Hannu-Kone Oy on siirtynyt uusiin ja avarampiin tiloihin kaupungin eteläpuolelle. Tiloissa toimivat konemyynnin lisäksi huolto sekä varaosamyynti. Toimipiste on nimetty Hannu KoneCorneriksi ja se näkyy 6-tieltä ohi ajettaessa. Lisäksi saman katon alla toimii alueen ensimmäinen raskaan kaluston automaattipesulinjasto, PesuCorner. Avajaiset vietettiin maaliskuun lopulla konepäivien merkeissä.

Uusi konetalo Joensuuhun. Hannun-Koneen operoima Hannun KoneCorner sijaitsee uudella teollisuusalueella kaupungin eteläpuolella. Rakennus näkyy ohikulkevalta valtatieltä. Rakennuksessa on myös raskaan kaluston automaattinen pesulinjasto.

Hannun-Kone Oy:n uudet toimitilat sijaitsevat Joensuun Papinkankaan uudella teollisuusalueella.
”Se on vain noin viiden kilometrin päässä torilta”, sanoo yritystä nykyisin luotsaava Mika Jääskeläinen. Ympäröivä alue on vielä melko tyhjä, mutta mittamiehet häärivät kuulemma kokoajan lähistöllä. Sijainti on helppo isollakin yhdistelmällä liikkuvalle. Toimipiste on ohivievän valtatien liittymän (ramppi 30) välittömässä läheisyydessä. Rakennustyöt alkoivat viime vuoden toukokuussa ja maaliskuun lopussa tilat otettiin käyttöön.
”Rakentamisessa suosittiin paljon paikallisia toimijoita mahdollisimman monissa vaiheissa”, korostaa Jääskeläinen.

Vierailun yhteydessä, maaliskuun puolessa välissä, korjaamohallissa tehtiin vielä viimeistelytöitä.

Uutta tilaa on 1 400 neliömetrin verran ja kaikki on toteutettu konekaupan ehdoin. Myytävä kalusto on toki pihalla, mutta sisätiloista löytyy reilu 400 neliömetrin huoltohalli siltanostureineen sekä varaosavarasto myyntitiskeineen ja palvelupisteineen. Samoissa tiloissa toimii myös tuo mainittu PesuCorner, josta jo kerroimmekin tarkemmin edellisessä lehdessämme (Konepörssi 4/2018).
Huoltohalli on mitoitettu kuuden koneen yhtäaikaiselle sisällä ololle. Raskaskoneasentajia siellä häärii neljä ja pesuhallia hoitaa yksi henkilö. Varaosamyynnissä on yksi, pelkästään siihen keskittyvä myyjä. Huoltokorjaamon palvelu on merkkiriippumatonta. Suunnitelmissa on myös käynnistää raskaan kuljetuskaluston pikahuolto.
Mika Jääskeläinen hoitaa konemyynnin ohella liikkeenjohdon toimia vaimonsa Paulan kanssa.
Varaosa- ja tarvikemyynnin ohella Hannun KoneCornerissa on Joensuun alueen ainut Unior Pro Shop -myymälä, joka myöskin käynnistyi näiden uusien tilojen myötä. Unior-käsityökalut ovat laadukkaita työvälineitä ammattilaisten käyttöön. Varaosien osalta yritys haluaa palvella asiakkaitaan ensiluokkaisesti, ja onkin näin tehnyt jo pitkän ajan. Uusien tilojen myötä myös varaosille on nyt käytössä enemmän tilaa. Ja se mitä ei hyllystä löydy, saadaan paikalle lentorahtina muutamassa päivässä kauempaakin maailmalta toimitettuna. Varaosia puolestaan toimitetaan jonkun verran myös Venäjän puolelle itärajan läheisyyden johdosta.

Hannun-Koneen yrittäjäpariskunta Mika ja Paula Jääskeläinen takanaan yrityksen uudet toimitilat. PesuCornerissa onnistuu täysperävaunuyhdistelmän koneellinen pesu.

Koneita Itä-Suomeen
Hannun-Koneen toiminta käynnistyi noin 30 vuotta sitten, kun Hannu Laukkanen aloitteli työkoneiden kaupankäyntiä Joensuussa. Hannun-Kone oli aikanaan Dae-Tek Oy:n maahantuomien Daewoo-kaivukoneiden ensimmäinen jälleenmyyjä maassamme. Yritystä nykyisin luotsaava Mika Jääskeläinen otti vetovastuun vaimonsa Paulan kanssa nelisen vuotta sitten. Alun perin Mika tuli taloon konemyyjäksi viime vuosikymmenen puolessa välissä.
Yhteistyö RealMachinery Oy:n kanssa alkoi reilut kaksi vuotta sitten ja nyt Hannun-Kone toimii alueellaan Doosan– ja Bobcat-jälleenmyyjänä sekä monien muidenkin RealMachineryn tuotteiden edustajana. Alueena on Itä-Suomi, Lappeenrannasta Iisalmeen.
Hannun-Koneella on myös omaa konealan maahantuontia, kuten Simex-erikoistyölaitteet (esimerkiksi VSE-seulakauha), Top Rock-iskuvasarat sekä iTalmek-purkutyökalut. Näiden lisäksi yrityksen hyllyiltä löytyy runsas valikoima alan lisälaitteita ja varusteita.
Pihalla on sekä uusia että käytettyjä kaivukoneita ja pyöräkuormaajia.
”Uusia koneita on paljon helpompi myydä, kun sellaisia seisoo pihalla. Tosin varaston arvoa se nostaa huimasti”, sanoo Jääskeläinen. Vuosittain Hannun-Kone myy uusia koneita vajaat parikymmentä. Kokoluokka on 16–26 tonnia. Käytettyjä koneita myydään samassa ajassa noin 30. Tuolloin kokoluokkahaarukka on 2–30 tonnia.

Vilkas alku
Uudet toimitilat avattiin juhlallisin menoin maaliskuun lopulla. Väkeä Hannun KoneCornerissa vieraili tasaiseen tahtiin ja kiitoksia alkavasta palvelusta sateli jo nyt. Kahvittelun ja telanpotkinnan ohella tilaisuudessa nähtiin useita koneluovutuksia ja uusiakin kauppoja hierottiin, minkä Jääskeläinen avajaiskiireiltään ehti.
Selvyyden vuoksi vielä lopuksi todettakoon, että Hannun KoneCorner on tavallaan kuin paikan nimi, kuten myös PesuCorner. Yritys joka siellä palvelee on Hannun-Kone.

KoneCornerin pihalla on käytettyjen koneiden lisäksi aina myös uusia koneita. Se helpottaa Mika Jääskeläisen mukaan myyntitapahtumaa oleellisesti, kun kaupankäynnin väline on konkreettisesti paikalla.

Lue seuraavaksi