Uutiset

Työkoneet

Uusia viitossarjalaisia Hitachilta

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) on esitellyt pyöräkuormaajiensa vitossarjaan kaksi uutuutta. ZW140-5 omaa työpainon 11090-11390 kiloa ja moottoritehon 113 kilowattia. Vakiokauhakoko on 1,5-2,1 kuutiometriä. ZW150-5 (kuva) painaa työkunnossa 11850-12400 kiloa ja moottoriteho kuten pikkuveljellään eli 113 kilowattia. Kauhatilavuudet 1,9-2,3 kuutiometriä on sovitettavissa tähän uutuuspyöräkuormaajaan.

Hitachin mukaan uudet pyöräkuormaajat kuluttavat huomattavasti vähemmän polttoainetta kuin edeltäjänsä, niin siirtoajossa kuin kuormatessa. Nelisylinterinen, 5,2 litran dieselmoottori säästää jopa 20 prosenttia polttoainetta.

Ohjaamossa on ECO-näyttö, joka kertoo milloin työskennellään polttoainetta säästävästi. Omalta osaltaan polttoainekuluja alentaa myös optiona saatavilla oleva automaattisammutus, joka aktivoituu minuutin kuluttua käsijarrun kytkemisestä.

Kuljettaja voi valita työtavan kahdesta eri vaihtoehdosta. Standard-alue on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi tasaustöissä. P-aluetta taas kannattaa käyttää kasalle mentäessä.

Pyöräkuormaajissa on myös järjestelmä (TCS), joka estää sutimisen liukkailla alustoilla. Voimansiirrossa on ryömintämahdollisuus, jota kuljettaja ohjaa jalkapolkimella. Tämä mahdollistaa tarkat nostot moottorikierroksia tiputtamatta. Ohjaamoon on lisätty säilytystilaa eväille ja MP3-soitinta varten on nyt telakka.

Peruutuskamera on lisävaruste.

Hitachi lupaa, että melutaso ohjaamossa on tippunut. Kiitos parannetun äänieristyksen. Ohjaamon suodatukseen saa optiona tuplasuodatuksen. Myös automaattisesti taaksepäin pyörivät jäähdyttimen siivet auttavat esimerkiksi pölyisissä jätteenkäsittelytöissä kennojen puhtaana pitoa.

Lue seuraavaksi