Uutiset

Työkoneet

Uusi Terex TL 120 ja parempi tuottavuus

Terex TL 120 on saanut uuden ja tehokkaan Stage IIIB moottorin. Se antaa tälle reilun 7 tonnin painoluokassa olevalle pyöräkuormaimelle 16 % edeltäjäänsä enemmän tehoa samalla kun päästöt ovat jopa 90 % aikaisempaa pienemmät. Deutzin valmistaman moottorin teho on 74.4 kilowattia.

Kone pitää sisällään paljon muutakin uutta. Uusi ohjaamo on kuljettajalle miellyttävä. Uudesta kojelaudasta näkee yhdellä silmäyksellä kaiken oleellisen. Hallintalaitteet mahdollistavat koneen helpon ja tarkan käsittelyn. Melutaso ohjaamossa on saatu hyvin alhaiselle 71 dB:n tasolle. Työlaitteen vaihto käy nopeasti ohjauspyörään asennetulla pikaliittimen lukituskytkimellä. Erinomainen näkyväisyys ohjaamosta myös nopeuttaa työlaitteen vaihtamista.

Uusi moottorin jäähdytysjärjestelmä on hydraulisesti operoitu ja lämpötilakontrolloitu, jolloin se käynnistyy tarvittaessa automaattisesti vähentämään polttoaineenkulutusta. Takaisinkierto on saatavilla koneille, jotka työskentelevät vaativissa olosuhteissa. Päivitetyn ohjausjärjestelmän ansiosta ohjauspyörän kääntäminen sujuu aikaisempaa helpommin ja 4640 mm kääntösäde saavutetaan vähällä voimalla.

Terex TR60 on varustettu Scania valmistamalla DC16 moottorilla, jonka teho on 515 kilowattia. Vääntöä on 5 % enemmän kuin aikaisemmalla mallilla kierroslukualueella 1.300 – 1.800. Sen ansiosta mäennousukyky on nopeampi samalla kun polttoaineen kulutus on laskenut. Scanian valmistama moottori saavuttaa Stage IIIB/US Tier 4i päästörajat Scanian omalla SCR järjestelmällä.

Terex TLB890 kaivurikuormaimen kaivupuomin muotoilu mahdollistaa kuorma-auton lastaamisen aikaisempaa lähempänä, jonka ansiosta se tapahtuu nopeammin. Korkea hydrauliikan paine mahdollistaa hyvät irrotusvoimat työlaitteille ja nopean kierron.

Lue seuraavaksi