Uutiset

Työkoneet

Uusi Sandvik Commando DC130Ri

Commando DC130Ri -porauslaite on uusin lisäys Sandvikin maanpäällisten porauslaitteiden valikoimaan. Kompaktin porauslaitteen ominaisuuksia on päivitetty vastaamaan nykyvaatimuksia. Käytännön kokemusta on jo paljon, sillä ensimmäiset sarjan porauslaitteet lanseerattiin jo vuonna 1988. Vuosien tuotekehityksen ja kokemuksen ansiosta porauslaitteessa yhdistyy monipuoliset käyttöominaisuudet, erinomainen tuottavuus, hyvä liikkuvuus ja älykäs tekniikka. 

Modulaarinen rakenne ja komponenttien käytännöllinen sijoittelu, uusi tehokas porakone sekä uusi älykäs, isoon kosketusnäyttöön perustuva ohjausjärjestelmä ovat laitteen keskeisimpiä ominaisuuksia. Commando DC130Ri on täysin kauko-ohjattava, hydraulinen, kumipyöräalustainen ja nelivetoinen porauslaite, joka on suunniteltu 22–45 mm:n reikien poraukseen. Kokonaisuuden kruunaa kompakti rakenne. Lisäksi uuteen Commando DC130Ri -malliin on tehty monia asiakaspalautteeseen perustuvia  muutoksia ja päivityksiä, joiden ansiosta laite vastaa asiakastarpeisiin hyvin. 

Suorituskykyisempi ja monipuolisempi kuin koskaan

Commando DC130Ri:n erinomaisen tunkeutumisnopeuden taustalla on täysin uusi 5,5 kW:n RD106-porakone ja uusi älykäs porauksen ohjausjärjestelmä. Suorituskykyä parantavat myös porauslaitteen suuri porauksen peittoala ja uusi syöttölaite, jonka ansiosta laitteella pääsee nyt poraamaan entistä lähemmäksi rakenteita, kuten seinänvierustaa. Laitteeseen on saatavilla lisävarusteena syöttölaitteen roll-over-toiminto, joka mahdollistaa monipuoliset porausmahdollisuudet eri työmaakohteissa kääntyvän syöttölaitteen ansiosta. Päivitetty Commando DC130Ri onkin todella monipuolinen porauslaite, jota voi käyttää joustavasti hyvin monenlaisilla työmailla, kuten tienrakennuksessa, purkutöissä, rikotuksessa, perustusten porauksessa, kanaalin louhinnassa, kuiluajossa ja tarvekivilouhinnassa. Talviolosuhteisiin porauslaitteeseen on saatavana lisävarusteena polttoainekäyttöinen moottorinlämmitin.

Ensimmäinen älykäs kompaktiluokan porauslaite 

Commando DC130Ri:n uusi älykäs ohjausjärjestelmä sisältää modernit ominaisuudet, jotka tähän asti ovat olleet tarjolla vain suuremmissa porauslaitteissa. Älykäs moottorinohjaus pienentää käyttökuluja ja säästää polttoainetta. Edistyksellinen porauksenohjaus takaa jouhevan porauksen ja säästää porakalustoa. 

Laitteen toimintoja on helppo seurata ja säätää 7 tuuman (175 mm:n) kosketusnäytöltä. Ohjelmassa on omat näkymät säädöille, suuntaukselle ja poraukselle sekä diagnostiikalle ongelmatilanteissa, mikä auttaa poraria saavuttamaan tavoitteet entistä helpommin. Commando DC130Ri voidaan myös varustaa valinnaisilla ohjausjärjestelmillä, kuten vääntömomentin ohjauksella ja automaattisella syöttö-iskuseurannalla, jolloin porausprosessi säätyy automaattisesti olosuhteiden mukaan. Lisäksi uuden ohjausjärjestelmän kanssa voidaan käyttää TIMi-suuntauslaitetta sekä SanRemo-etäseurantapalvelua.

Helposti liikuteltava ja tasapainoinen

Tämän kokoluokan laitteissa liikuteltavuus, kuljetettavuus ja tukevuus ovat keskeisiä ominaisuuksia, ja Commando-sarjan laitteet ovatkin ensimmäisestä sukupolvesta lähtien suunniteltu vastaamaan juuri näitä vaatimuksia. Uuden Commando DC130Ri:n kompakti ja kevyt rakenne helpottavat kuljetuksia, ja laitteen ajovoimaa on lisätty, joka takaa hyvän liikkuvuuden maastossa. Painonjakauma ja painopiste on myös optimoitu, eli vaunu kiipeää vaivattomasti jyrkkiäkin rinteitä. Poikkeuksellisen jyrkkiin rinteisiin on saatavilla lisävarusteena avuksi hydraulivinssi automaattisella vaijerinkiristyksellä. Porauksen tukevuutta parantavat vielä Commando DC130Ri:n vakiovarustukseen kuuluvat maatuet. 

Modulaarinen rakenne tukee huollettavuuta

Commando DC130Ri:n täysin uuden modulaarisen rakenteen ja komponenttien käytännöllisen sijoittelun ansiosta huoltokohteet ovat helposti saatavilla. Laite koostuu neljästä moduulista. Keskitetty hydrauliikka, väyläohjaus ja sähkökeskuksen optimaalinen sijoitus ovat tuntuvasti vähentäneet letkujen ja johtojen määrää ja pituutta. Laitteessa on täysin uudistetut kaasujousilla varustetut sivukatteet, joiden kautta huoltokohteisiin pääsee helposti laitteen molemmilta puolilta.

Porauslaitteessa on monia käyttäjäystävällisyyttä ja turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia, kuten käytännöllinen radio-ohjaus, johon on saatavissa optiona myös etänäyttö. Lisäksi laitteen näyttö on valaistu sekä lisävarusteena tarjolla on porausalueen tehokkaasti valaisevat työvalot ja sivuvalot. Commando DC130Ri:n voimanlähteenä on polttoainetaloudellinen ja vähäpäästöinen CAT C2.2 Tier 3 -moottori.

www.construction.sandvik.com

Lue seuraavaksi