Uutiset

Työkoneet

Uusi maanalainen Toro™ LH515i -lastauskone

Sandvik Mining and Rock Solutions tuo markkinoille uuden 15 tonnin kantokyvyn omaavan lastauskoneen, joka on nykyisen 14-tonnisen LH514-lastauskoneen seuraaja. Toro™ LH515i:n suuremmasta kapasiteetista huolimatta koneen koko ei ole kasvanut edeltäjäänsä nähden. Toro™-tuoteperheen uusin tulokas on suunniteltu alusta lähtien uusiksi ja siinä on valmistajan mukaan hyödynnetty kaikkia edeltäjämallin vahvuuksia ja lisäksi tehty asiakaspalautteeseen perustuvia parannuksia.

Uuden lastauskoneen suunnittelun lähtökohtia ovat Sandvikilta tulleen tiedotteen mukaan olleet älykkyys ja yksinkertaisuus. Toro™ LH515i:ssä on täysin uusi Sandvikin älykäs ohjausjärjestelmä ja 12 tuuman värillinen kosketusnäyttö. Nämä seikat ekevät lastauskoneen kunnon seuraamisesta helppoa, tarjoavat nopean pääsyn kertyneeseen dataan ja mahdollistavat tehokkaita menetelmiä vianhakuun.

”Sandvikin AutoMine®- ja OptiMine®-järjestelmille optimoidut lukuisat älykkäät teknologiat tuovat digitaalisuuden edut helposti operaattorin ulottuville ja takaavat optimaalisen tuottavuuden. Helppo pääsy huoltokohteisiin, komponenttien harkittu asettelu ja pääsy järjestelmiin niin ohjaamossa kuin koneen päällä takaa huoltotöiden nopeuden ja tehokkuuden”, todetaan Sandvikilta.

Toro™ LH515i:n luvataan olevan erittäin vakaan, ketterän ja vaivattoman operoida. Täysin uusi ohjaamo tarjoaa ergonomisen työympäristön pitkiinkin työvuoroihin. Ohjaamon parannuksiin lukeutuvat muun muassa suurempi jalkatila, uusi istuin, uusi kojelauta ja parempi näkyvyys lastauskoneen erittäin matalan takaosan yli.

Edistyksellinen moottoriteknologia

Toro™ LH515i -lastauskoneeseen on tarjolla kaksi Volvo Penta -moottoria: uusi 265 kW:n Stage V -dieselmoottori ja 256 kilowatin tehoinen Tier III -moottori. Stage V -päästöluokan moottorivaihtoehdossa päästöjä vähennetään luotettavalla SCR-katalysaattorilla ja uudella hiukkassuodattimella, minkä ansiosta moottori täyttää erittäin tiukat päästömääräykset. Kasvihuonekaasujen päästöjä auttaa vähentämään myös se, että molemmissa moottorimalleissa voi käyttää EN 15940 -standardin mukaista parafiinista dieseliä.

Uuden koneen julkaisu on osa Sandvikin Toro™-lastauskoneiden ja -dumppereiden 50-vuotisen taipaleen juhlallisuuksia. Toro™-tuoteperheen suunnittelun pääperiaatteita ovat turvallisuus, vahvuus ja älykkyys. Koneet ovatkin todistaneet suorituskykynsä maanalaisissa kaivoksissa ympäri maailman.

Lue seuraavaksi