Uutiset

Työkoneet

US-tuonti maahantuo kaivukoneiden alkuperäisosia

US-tuonnissa kauppaa tehdään pitkälti puhelimen ja netin kautta, haastattelun aikanakin puhelin soi tasaiseen tahtiin ja muistivihko täyttyi muistiinpanoista. Liikkeessä kävijät ovat useimmiten ympäristöstä pois lukien varaosien hakijat.

Alkuperäisosat edullisesti suoraan maahantuojalta

US-tuonti maahantuo hydrauliikkapumppuja, sylintereitä, ajo- ja kääntömoottoreita sekä niiden osia sellaisiin tunnettuihin kaivukonemerkkeihin kuin: Daewoo/Doosan, Volvo/Samsung, Hyundai, JCB, Hitachi ja Halla. Sylinterien tiivistesarjoja US-tuonnin kautta saa edellisten lisäksi sellaisiin merkkeihin kuin: Fiat-Hitachi, Komatsu, Kato, Kobelco, Caterpillar, Sumitomo ja Mitsubishi. Moottoreita US-tuonti toimittaa kaikkiin Koreassa valmistettuihin merkkeihin. Myös Volvon pyöräkuormaajiin saa tiettyjä osia US-tuonnin kautta. Kaikki tuotemerkit ovat tunnettuja: Kawasaki, Linde, Kayaba, Uchida, Rexroth, Liebherr, Daikin, Sundstrand, Sauer-Danfoss ja Mitsubishi. Yrityksen asiakkaita ovat lähinnä koneyrittäjät ja maansiirtokonekorjaamot. Hydrauliikkaosien keskimääräinen toimitusaika on 2-5 päivää ja asiakkaat hakevat ne suoraan Lohjan liikkeestä tai ne toimitetaan asiakkaille koko Suomen alueella varaosan painosta ja koosta riippuen Matkahuollon, Postin tai Transpointin välityksellä. Myös alavaunun osia, kuten rullia, perusketjuja, hammaskehiä ja johtopyöriä US-tuonti toimittaa, mutta niiden toimitusaika on noin viisi viikkoa, koska ne tulevat laivarahtina. ”Jatkossa on tarkoitus kasvattaa toimintaa, siten että tärkeimmät ja yleisimmät osat löytyvät suoraan varastosta”, kertoo US-tuonnin toimitusjohtaja Saku Rautiainen.

KCR Diesel Power -tehoyksiköt

KCR Diesel Power –tehoyksiköiden jälleenmyynti ja asennus on ollut yksi osa US-tuonnin toimintaa noin vuoden verran. KCR polttoainejärjestelmän optimoinnilla saadaan nykyaikaisista dieselmoottoreista normaalisti 15–25 % ja parhaimmillaan jopa 35 % enemmän tehoa ja vääntöä polttoaineenkulutuksen laskiessa samanaikaisesti 5-15 %. KCR Diesel Power –yksikön asennus kestää ajoneuvosta riippuen 10 minuutista 2 tuntiin ja sen voi tehdä itse tai teettää US-tuonnissa. Tehoyksiköitä on olemassa noin 2000 ajoneuvomalliin, mikä pitää sisällään dieselmoottorisia henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autoja, traktoreita, metsäkoneita, veneitä sekä tuotanto- ja teollisuusmoottoreita.

Mönkijöitä joka lähtöön

Maansiirtokoneiden varaosien lisäksi US-tuonti myy edelleen Trapper-mönkijöitä sekä harrastus että hyötykäyttöön ja Kawasaki sekä Suzuki traktorimönkijöitä ja Keeway mopoja ja skoottereita. Näihin mönkijöihin ja mopoihin liittyvät lisävarusteet, ajovarusteet sekä huolto- ja varaosat saa kaikki US-tuonnista, joka tekee myös huoltoja ja korjauksia kyseisiin laitteisiin. Kaikki ATV-ajoneuvojen varusteet ja varaosat voi tilata kätevästi myös US-tuonnin verkkokaupan kautta.

www.ustuonti.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi