Uutiset

Työkoneet

Tuhannes Komatsu HM300 -dumpperi

Komatsu Europe kertoo toimittaneensa yhteensä 1 000 kappaletta suosittua, 30 tonnin HM300-5-dumpperia (25,4–53,5 t/248 kW) asiakkaille. Sen tuotanto alkoi jo vuonna 2013. Juhlakalu luovutettiin viime vuoden joulukuussa Imerys-yhtiölle Ranskassa. Samassa tilaisuudessa runko-ohjattu dumpperi sai seurakseen myös Komatsun kaivukoneen mallia PC360 LC-11 (35,8–36,9 t/202 kW). Sijoituspaikkana avolouhos Croix-Gérard Ranskan Poignyssa.

Imeryksen liikevaihto vuonna 2020 oli 3,8 miljardia euroa ja se työllisti 16 300 ihmistä. Yritys toimittaa monenlaisia raaka-aineita eri teollisuushaarojen käyttöön. Mineraaleja louhitaan avolouhoksista ja niistä prosessoituja tuotteita myydään lukuisiin eri kohteisiin. Kaikkia tuotantoprosesseja ohjaa tänä päivänä ympäristöystävällisyys.

Komatsu on toimittanut yritykselle kalustoa jo pitkään. Näitä ovat muun muassa kaivukoneet, pyöräkuormaajat, puskukoneet ja kiviautot. Nykyisin Komatsu Ranskalla ja Imeryksellä on sopimus, joka pitää sisällään koneiden toimitusten lisäksi jälkimarkkinoinnin palveluita.

Järjestysnumero 1 000 on teipattu tuulilasiin.

”Monella louhoksellamme on liukas savipohja ja erittäin jyrkkiä mäkiä ajettavaksi. Tarvitsimme Croix-Gérard -louhokselle maastokelpoisen ja hyvin ylämäissä kulkevan dumpperin. Valinta osui Komatsu HM300-5 -malliin, joka täytti kaikki asettamamme vaatimukset”, kertoo räjäytystöiden johtaja Gérald Bihan.

”Nyt hankimme tämän parivaljakon laivastoomme ja saimme niiden mukana parhaan taloudellisuuden, mutta myös suorituskyky, huolto ja myyjän vastuu ovat huippuluokkaa”, lisää aluepäällikkö Julien Alix.

”Meillä on myös kiviautoissa käytössä johtavat teknologiat, joita nyt sovelletaan myös runko-ohjattuihin dumppereihin. Esimerkiksi automaattinen luistonesto KTCS on tällainen ominaisuus, joka on nyt molemmissa ajoneuvotyypeissä. Kuljettajat arvostavat dumppereissa huippuergonomiaa sekä erinomaista näkyvyyttä ohjaamosta”, toteaa Komatsu Ranskan puheenjohtaja Philippe Haguenauer.


Lue seuraavaksi