Uutiset

Työkoneet

Trimblen koneohjausjärjestelmä poraus- ja paalutustoimintoihin

Trimble (NASDAQ:TRMB) on esitellyt poraus- ja paalutustehtäviin suunnitellun Trimble® Groundworks -koneohjausärjestelmän. Uuden sukupolven järjestelmä mahdollistaa valmistajan mukaan poraus- ja paalutustoimenpiteiden nopean, turvallisen ja tarkan läpiviennin.

”Trimble Groundworks on luotettava, tehokas ja helppokäyttöinen, intuitiivisella käyttöliittymällä varustettu rakentamisympäristöihin suunniteltu koneohjausjärjestelmä”, sanoo Trimblen Civil Engineering and Construction -divisioonan pääjohtaja Scott Crozier.

”Toiminnassa voidaan edistyneiden navigointitoimintojen ansiosta saavuttaa senttimetritarkkuus, jolloin korjaustyön tarve ja koneen lähellä työskentelyn aikana vaadittavan henkilöstön määrä vähenee.”

”Juuri värigrafiikka, luonnolliset interaktiiviset ominaisuudet ja eletoiminnot tekevät Trimble Groundworks -ohjelmistosta helppokäyttöisen. Käyttöliittymä on suuren, helppolukuisen kosketusnäytön ansiosta muokattavissa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Monipuolisesti konfiguroitavat näkymät mahdollistavat lisäksi tuottavuuden maksimoimisen. Ohjelmisto sopii yhteen muiden Trimble Civil Engineering and Construction -ratkaisujen kanssa, mikä nopeuttaa ja helpottaa yrityskohtaisia koulutustoimintoja”, kerrotaan Trimbleltä.

Poraus

Uusi koneohjausjärjestelmä (Trimble Groundworks Machine Control System for Drilling ) nopeuttaa Trimblen tiedotteen mukaan poraustoimintoja helpottamalla ja tarkentamalla niihin liittyvien paikka-, syvyys-, suunta- ja kallistusmuuttujien määritystä.

”Porausreikien etäisyyksien, kulmien ja koneen sijainnin optimointi tuottavat tasaisemman räjäytyskuvion sekä fragmentaation eli pienentävät kuljetuskustannuksia. Auto stop -toiminto pysäyttää porauksen tavoitesyvyyteen, mikä vähentää yliporausta, tuottaa tasaisempia penkereitä ja vähentää koneiden kulumista – ja auttaa näin saavuttamaan merkittäviä säästöjä”, jatkaa Crozier.

Trimble Groundworks minimoi rakennusmittaustarpeen ja edistää työturvallisuutta vähentämällä koneen lähellä työskentelevien henkilöiden tarvetta porauksen yhteydessä. Ohjelmisto mahdollistaa lisäksi kieltoalueet, jotka auttavat henkilöstöä välttämään vaara-alueet. Valmistaja lupaa edelleen, että Trimble Groundworksin avulla koneet voidaan pitää toiminnassa 24/7-periaatteella lähes kaikissa olosuhteissa, mikä vähentää pimeyden tai huonon sään aiheuttamia viiveriskejä.

Paalutus

Paalutuksessa käytettävän koneohjausjärjestelmän (Trimble Groundworks Machine Control System for Piling) tarkkuus lisää toiminnan tehokkuutta ja vähentää paalutukseen liittyviä mittauskustannuksia. Trimble Groundworksin tarkka paikannus varmistaa, että paalujen välinen navigointiaika lyhenee. Koneen siirtoihin kuluu vähemmän aikaa, jolloin sitä jää enemmän paaluttamiseen. Trimble lupaa edellä mainittujen asioiden takaavan, että päivittäinen tuotanto kasvaa ja tuottavuus paranee.

Sisäänrakennettu automaattinen laadunvarmistus ja laaturaportointi sisältää tiedot alku- ja loppuasemasta, aika- ja korkeusmuuttujista sekä todellisesta upotussyvyydestä, iskuluvusta sekä kaltevuuden ja suunnan ohjauksesta. Järjestelmän käyttäjähallintatoiminnot mahdollistavat lisäksi esimiehille käyttäjäraporttien suodatuksen tarpeen mukaan.

Integroitu ratkaisu

Trimble Groundworks kuuluu osana Trimble Connected Site® -ratkaisupakettiin, joka mahdollistaa työprosessien korkean tason integroinnin suunnitteluvaiheesta valmiiseen projektiin.  Toimistossa käytettävän Trimble-ohjelmiston integrointi kenttäkäytössä olevaan Trimble Groundworksiin lisää poraus- ja paalutustoimien tehokkuutta ja tuottavuutta synkronoimalla tiedot langattomasti, minkä ansiosta käyntitarve paikan päällä vähenee ja kaikki tiedot ovat saatavissa yhdestä lähteestä. Trimble Groundworks -koneohjausjärjestelmät ovat nyt saatavilla maailmanlaajuisen SITECH®-jakelukanavan kautta.

Trimblen Civil Engineering and Construction -divisioona

Trimble sanoo olevansa johtava maa- ja vesirakentamisalan laitteisto- ja ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Trimblen kehittyneet, koko projektin elinkaaren kattavat teknologiaratkaisut tarjoavat hyötyjä sekä omistajille, suunnittelijoille että urakoitsijoille. Ratkaisuihin sisältyvät suunnitteluohjelmistot, tarkkatoiminen koneenhallinta, työmaakohtaiset maastomittaukset, mobiiliratkaisut ja reaaliaikainen liitettävyys. Nämä ominaisuudet osana Trimblen Connected Site® -strategiaa auttavat eri alojen ammattilaisia parantamaan toiminnan tuottavuutta projektin jokaisessa vaiheessa – aina konseptoinnista ja suunnittelusta itse rakentamiseen ja ylläpitoon.

Trimble toimittaa fyysisen ja digitaalisen maailman yhdistäviä tuotteita ja palveluja. Mittaus-, mallinnus-, liitettävyys- ja data-analyysitoiminnot auttavat asiakkaita parantamaan toimintansa tuottavuutta, laatua, turvallisuutta ja kestävyyttä.

Trimble-ohjelmistot, -laitteistot ja -palvelut, joiden kattavuus ulottuu käyttötarkoituskohtaisesti suunnitelluista tuotteista aina yrityksen elinkaariratkaisuihin, muuttavat mm. maatalous-, rakennus- kuljetus- ja logistiikka-alan toimintatapoja.

Sitech Finlandin sivuille tästä.

Lue seuraavaksi