Uutiset

Työkoneet

Tolokun nostokone Savoon

”Nosta luuri, me nostamme loput”, kuuluu Kurko-Koponen Oy:n lausahdus jo vuosien takaa. Tätä filosofiaa täydentämään yhtiö tilasi kaksi vuotta sitten uuden Liebherr-mobiilinosturin, jonka avulla päätettiin parantaa palvelukykyä uusiin ulottuvuuksiin.

Kurko-Koposen pihaan saapuikin Saksasta tällä viikolla jättimäinen viisiakselinen mobiilinosturi, Liebherr LTM 1230-5.1. Sen nostoteho on huimat 230 tonnia, mikä vastaa yli 200 henkilöauton painoa.

Nostokorkeus on jopa 113 metriä. Vertailukohtina voisi mainita, että Varkauden vesitorni on 45 ja Puijon torni 75 metriä korkea. Pitkä puomi mahdollistaa nostot myös rakennusten yli ja kauas tehtaiden katoille.

Työmaat tämän kokoisille nostureille ovat ympäri Suomen.

”Ei ollut tietoa kaksi vuotta sitten, miten kevät 2020 starttaa. Nosturin oli tarkoitus mennä töihin tehdasseisokkeja avustamaan, mutta nyt ne ovat siirtyneet tulevaisuuteen. Yhtiössä ei usko horju. Tämä kone nostaa tulevien asiakkaiden bisneksiä uusiin korkeuksiin, kun selviämme tästä nykyisestä tilanteesta”, valaa Kurko-Koponen Oy:n toimitusjohtaja Juha Koponen uskoa tulevaisuuteen.

Korkealla kunnahalla ….

Lue myös: Liebherrin nosturivalmistusta jo 50 vuotta.Lue seuraavaksi