Uutiset

Työkoneet

Toisen sukupolven litiumioni-akku

Mastervolt - Lithium Ion

Mastervolt on kehittänyt uuden sukupolven Lithium Ion -akun, Ultimaten. Perinteisten lyijylevyakkujen käyttämisellä on selkeät rajoituksensa, johon Mastervoltin aikanaan markkinoille tuoma edellisen sukupolven suuren kapasiteetin omaava Lithium Ion -akku toi perusteellisen muutoksen.

Ensimmäisenä markkinoille tulee kapasiteetiltaan 24 V/190 Ah ja 12 V/380 Ah mallit. Kesän jälkeen saadaan sarja LI Ion -tekniikkaan perustuvia käynnistysakkuja.

Lithium Ion -akut ovat ainakin kolme kertaa tehokkaampia kuin vastaavat lyijylevyakut, painoa niillä on vain kolmannes ja mikä merkittävintä, niiden elinkaari on vähintään kolminkertainen. Ne voidaan ajaa käytännössä täysin tyhjäksi ilman merkittäviä haittaseuraamuksia.

Ultimate –sarjan akut voidaan varata täyteen alle tunnissa, ja niiden sisäinen kytkentä mahdollistaa kahden akun asentamisen sarjaan ilman kallista ulkoista tasausjärjestelmää. Perinteisen akkuasennuksen muuttaminen Lihium Ion –järjestelmäksi vaati aikaisemmin monia lisäkomponentteja, mutta toisen sukupolven Ultimate –sarjassa nämä komponentit on jo integroitu itse akkuun, jolloin asennus nopeutuu, yksinkertaistuu ja tulee edullisemmaksi.

Lue seuraavaksi