Uutiset

Työkoneet

Tobroco-Giantin uudet pyöräkuormaajat

Giantin G2300-perheeseen on esitelty kaksi uutta mallia: G2300 HD (2,3 t/19 kW) ja G2300 X-TRA HD (2,35 t/19 kW). Kyseessä on muuten identtiset mallit, mutta X-TRA HD:lla kaatokuorma on 2 260 kilogrammaa eli lähes 700 kilogrammaa enemmän kuin HD-mallissa (1 595 kg). Maksimi nostovoimat ovat tietenkin samassa suhteessa eli 1 650 (HD) ja 2 200 kilogrammaa (X-TRA HD). Nostokorkeudet ovat 2 825 (HD) ja 2 450 millimetriä (X-TRA HD).

Edellisestä yhteenvetona voisi sanoa, että maksimaalista nostokykyä ja koneen vakautta tarvitseva valitsee X-TRA HD -mallin ja korkeaa nostoa arvostava vastaavasti HD:n.

Tobroco-Giantin perustaja, hollantilainen Toine Brock kertoo, että 25 vuotta vanhan yrityksen filosofiana on aina ollut kehittää uudet mallit palvelemaan asiakkaiden tarkoitusperiä entistä tehokkaammin.

”Asiakkaamme haluavat tehdä työnsä aina vain nopeammin, helpommin ja tehokkaammin. Kaikki muutokset koneisiin tehdään kentältä saadun palautteen perusteella. Tässä syystä korostamme jälleenmyyjillekin läheistä ja jatkuvaa yhteyttä omiin asiakkaisiin”, tiivistää aina uusien mallien koeajoihin ja testaukseen osallistuva Brock.

Uusi 2,3 tonnin kokoluokkakin päätettiin rakentaa mallien G2200 HD+ ja G2500 HD väliin juuri asiakkailta tulleiden pyyntöjen jälkeen.

Molemmissa koneissa on 19 kilowatin tehoinen ja neljäsylinterinen Kubotan dieselmoottori. Päästöluokka on Stage V. Voimansiirto on hydrostaattinen neliveto ja maksimi siirtonopeus on 20 kilometriä tunnissa. Täsmälleen sama konstruktio moottorin ja voimansiirron suhteen on isommissa kokoluokissa 2500.

Kompakti koko on uuden mallin etu, sillä se on standardirenkailla vain 1 080 millimetriä leveä. Vakiomallisissa koneissa on turvakaari katoksella, mutta myös ohjaamo on saatavilla. Molemmat versiot ovat tietenkin ROPS/FOPS hyväksyttyjä. Gianteihin saa yli 200 erilaista työlaitetta, joten ne soveltuvat erinomaisesti ympärivuotiseen työskentelyyn.

Suomen maahantuoja on Kurikan Hyväkone Oy.
Lue seuraavaksi