Uutiset

Työkoneet

Tiensuu ja Takeuchi tehokkaina

Vilppulassa vauhdikasta maarakennustoimintaa

Pirkanmaalla Vilppulan Hokkaskylässä sijaitseva Maanrakennus Mikko Tiensuu Oy on maarakennusalan yritys, jonka juuret ovat Mikko Tiensuun 1980-luvun loppupuolella aloitetussa traktorikaivuriurakoinnissa. Alueen isännille tehdyistä pelto- ja tietöistä alkunsa saanut yritys on kasvanut merkittäväksi alan tekijäksi, joka työllistää tällä hetkellä jo 14 henkilöä sekä joukon alihankkijoita. Vuosituhannen alkupuolella Mikko hankki rivistöönsä ensimmäisen Takeuchi-kaivukoneen ja hyvien käyttökokemusten kautta niiden määrä on kasvanut jo seitsemään.Mäntän työkohteessa uusinta konetta esittelivät Päivi, Mikko, Pertti ja Alina Tiensuu sekä kuljettaja Jukka Riihonen (2. vas.).

Maanrakennus Mikko Tiensuu Oy:ssä on aina luotettu tasaisen maltilliseen kasvuun ja sekä henkilökunta että kalustomäärä ovat lisääntyneet tasaisen varmasti. Yrityksen periaatteena on tarjota alan kokonaisvaltaista palvelua ja niinpä myös kalustossa on tusinan verran koneita 1,5 tonnin luokasta aina 32 tonniin saakka. Kevyemmällä puolella Mikko on jo vuosia luottanut Takeuchin laatuun ja japanilaismalli on todistanut toimivuutensa vuosien mittaan myös erittäin haastavissa olosuhteissa. ”Honka Trading Oy:n Reijo Ylipaasto sai aikanaan minut ylipuhuttua kokeilemaan Takeuchia ja merkki otti paikkansa kalustossamme nopeasti. Takeuchi ei varmaan ole kokoluokkansa edullisin kone, mutta tehokkuus ja hyvä hinta-laatusuhde korvaavat erotuksen nopeasti”, kiittelee Tiensuu.

Huipputason hydrauliikka

Mikko Tiensuu kertoo Takeuchin parhaita puolia olevan sen mainio hallittavuus. ”Työtehtäviimme kuuluu hyvin monipuolisia töitä ja esimerkiksi kaapelitöissä sekä taajamien ahtaissa olosuhteissa tarvitaan erittäin suurta työskentelytarkkuutta. Takeuchi suoriutuu näistä tehtävistä hydrauliikan korkean tason ansiosta ilman moitteita ja kuljettajilta saatu palaute on ollut kauttaaltaan kiitettävää”, kertoo Tiensuu. Myös Takeuchien luotettavuus ja kestävyys ovat korkeaa tasoa ja Mikko kertookin perushuoltojen riittäneen ja vaihtokuluja on syntynyt lähinnä kulutusosista. ”Silloin harvoin, kun huoltoa on tarvittu, on palvelua saanut nopeasti ja varaosiakaan ei ole odotella tarvinnut” jatkaa Tiensuu.

Mäntän keskustassa olevalla rakennustyömaalla Tiensuun uusimmalla Takeuchilla eli TB138FR:llä puhelinkaapeliurakkaa hoitanut kuljettaja Jukka Riihonen on myös tyytyväinen merkin laatuun ja tehokkuuteen. Sivusiirtopuomisto on osoittanut tarpeellisuutensa sekä kestävyytensä ja kokenut ammattilainen kiittelee myös ohjaamon kokoa, näkyvyyttä ja hiljaisuutta. Uutuuskone, kuten jo yli puolet Tiensuun koneista, on varustettu myös kauhanpyörittäjällä, mikä lisää monipuolisuutta ja tarkkuutta vaativissa työtehtävissä. Riihonen on kaiken kaikkiaan mieltynyt Takeucheihin ja korostaa lisäksi merkin hyvää polttoainetaloudellisuutta, joka on luonnollisesti myös Tiensuun mieleen. Mikko Tiensuu antaa samalla myös kiitosta ammattitaitoiselle henkilökunnalleen, jonka luotettavuus ja monipuolisuus ovat korkeaa luokkaa. ”Tällä hetkellä ammattinsa osaavista tulijoista on jo suoranaista pulaa ja useimmiten täytyy itse hoitaa vielä tarvittava koulutus tehtäviin”, toteaa Tiensuu huolestuneena.

Maanrakennus Mikko Tiensuu Oy:ssä korostuvat suomalaisen perinteisen perheyrityksen parhaat puolet. Yrityksen toiminnassa ovat mukana Mikon lisäksi toimiston puolella ahertava vaimo Päivi sekä perheen lapset Risto, Alina ja Pertti. Risto on mukana jo täysipäiväisesti ja nuorempienkin lapsien veri vetää selvästi alalle ja esimerkiksi Alina hallitsee omaa TB138FR-nimikkokonettaan jo varmalla kädellä.  Talvella yritystä työllistävät myös teiden ja kiinteistöjen pihojen lumityöt, mitkä jakavat työtaakka mukavasti muuten hiljaisemmille kausille. Töiden riittävyydestä ja luotosta Takeuchiin kertoo sekin, että lokakuussa Vilppulaan saapuu Takeuchin lippulaiva eli 15 tonnin TB1160W-pyöräalustainen kaivukone.

Lue seuraavaksi