Uutiset

Työkoneet

TerraWiselle Doosaneita

Joulukuussa 2016 Sentica Partners Oy:n tukemana perustettu TerraWise Oy on kasvanut nopeasti uusien jäsenyritysten myötä. Viimeisin, eli seitsemäs TerraWiseen liittynyt yritys, on Reijo Wuorion perustama ja johtama Konevuori Oy. Muut ”maanviisaat” yritykset ovat JJ Kaivin ja Kallio Oy, Kallionporaus Soininen Oy, Kantakaivu Oy, Vihermali Oy, Ympäristörakennus Saarinen Oy ja Cendigo Oy. Konevuoren mukaantulo nostaa liikevaihdon jo noin 90 miljoonaan euroon. Samalla yhdyskuntarakentamisen sektori vahvistuu entisestään.

Konevuori tarjoaa asiakkailleen laajaa palveluvalikoimaa, johon kuuluu muun muassa maarakennus, maa- ja kiviaineskuljetukset, kiviainesten jalostaminen ja myynti sekä konevuokraus. Menestyksekkään historiansa aikana Konevuori on kasvanut merkittäväksi ja laajalti tunnetuksi osaajaksi, jonka asiakaskuntaan kuuluu sekä yksityisiä yrityksiä että julkisen sektorin toimijoita.

Yhtiö toimii pääasiassa Uudenmaan alueella, ja sen liikevaihto oli kesäkuussa 2017 päättyneellä tilikaudella noin 28 miljoonaa euroa. Konevuoren perustaja, Reijo Wuorio, jatkaa TerraWisessä merkittävässä operatiivisessa roolissa ja tulee omistajaksi uuteen kokonaisuuteen. Konevuoren mukaantulo kasvattaa myös henkilökunnan määrän jo 320:een. TerraWise pystyy nykyisellä kokoonpanollaan palvelemaan jo maarakennuksen kaikilla eri sektoreilla. Louhinnan, murskauksen ja kiviainestoimitusten eri muodot sekä yhdyskuntarakentamisen kirjo ovat niin ikään osaamisen ydintä. Viher- ja ympäristörakentaminen täydentää valikoimaa. Voidaankin näin puhua aika täydellisestä infra-alan osaamisesta.

TerraWisen johtajistoa ja hallituksen jäseniä kerääntyi RealMachineryn/Dae-Tekin pihamaalle Keravalle todistamaan kolmen uuden Doosan-maarakennuskoneen siirtymistä Konevuori Oy:n ja JJ Kaivin ja Kallion työmaille. Vasemmalta: Myyntijohtaja Mika Halonen (Real Machinery), Kimmo Palomäki (TerraWisen hallitus), Juha Höyhtyä (TerraWisen hallitus), toimitusjohtaja Juha Saapunki (TerraWise), toimitusjohtaja Reijo Wuorio (Konevuori Oy), Timo Sarkki (TerraWisen hallitus), toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttila (RealMachinery), toimitusjohtaja Jarno Virtanen (JJ Kaivin ja Kallio), aluemyyntipäällikkö Vesa Hietala (RealMachinery) ja talousjohtaja Tero Tummavuori (TerraWise).

”Olemme varsin iloisia ja tyytyväisiä siitä, että Konevuori – yksi pääkaupunkiseudun maineikkaimmista yhdyskuntarakentajista – liittyi muiden erikoisosaamista tarjoavien yritystemme joukkoon. Tulemme jatkossa olemaan vahvasti mukana kasvukeskuksissa kilpailemassa vaativistakin infraurakoista, mutta toteuttaen samalla myös pieniäkin projekteja. Voimakkaan kasvumme ansiosta kykenemme tulevaisuudessa toimimaan pääurakoitsijana myös suurta kapasiteettia vaativissa infrarakentamisen hankkeissa. Meillä on hyvät yrittäjät, jotka ovat menestyneet ja omaavat vahvan historian. Ja kaikki yrittäjät ovat mukana 110 prosentin panoksellaan”, sanoo TerraWisen toimitusjohtaja Juha Saapunki.

Konekauppoja Keravalla

TerraWisen johtajistoa nähtiin elokuun alussa ReaMachinery Oy:n/Dae-Tek Oy:n tiloissa, kun kolmen uuden Doosan-maarakennuskoneen luovutus oli ajankohtainen. Konevuoren töihin oli lähdössä kaivukoneet DX300LC (31 t/202 kW) ja DX380LC (40 t/237 kW). Työt niillä

Reijo Wuorio (kesk.) ja yrityksensä Konevuori Oy ovat liittyneet TerraWiseen. Toimitusjohtaja Juha Saapunki (oik.) ja hallituksen jäsen Timo Sarkki toteavat TerraWisen olevan vahvalla kasvun uralla.

alkavat vasta Maxpon jälkeen. Molemmat kaivukoneet tulevat olemaan Hyvinkäällä vielä uutuuttaan hohtavana RealMachineryn osastolla.

”Olen tehnyt Dae-Tekin kanssa kauppaa alusta lähtien ja toisen perustajan Osmo Lappalaisen kanssa jo aiemminkin muista merkeistä. Osmo oli kauppakumppanina täysin ennalta-arvaamaton. Ikinä ei tiennyt, missä vaiheessa tinkaamista kauppa kätellään kiinni. Osmon kasvon ilmeistä tai kehon kielestä ei voinut päätellä mitään. Olen varmaan solminut tähän mennessä noin 60 uuden ja 60 käytetyn koneen kaupan Dae-Tekin ja nyt myöhemmin RealMachineryn kanssa. Yleensä aina kalustoon on liitetty pari kolme konetta kerralla”, muistelee Wuorio pitkää yhteistyötä Daewoon ja myöhemmin Doosanin tiimoilta.

 

”Jos tästä lähtee nyt kiertämään kehäykkösen ja kolmosen ympäri, näkee varmaan sellaiset 30 vasarakonetta. Puolet niistä on Doosaneita, joiden puomin päässä on Rammerin 3288-vasara. Jotain erityistä tässä yhdistelmässä siis on”, kehaisee Wuorio.

Jarno Virtanen

Mies laskeskelee, että TerraWisen ja aliurakoitsijoidensa töissä on parhaillaan noin 50 Doosan-merkkistä konetta. 60 vuoden rajapyykkiä lähestyvä Reijo Wuorio kertoo, että 37 vuotta on kulunut nopeasti ja nyt oli aika hellittää Konevuoren osalta. Vaikka mies jatkaakin TerraWisen johtajistossa, hän laskeskelee voivansa keskittyä myös muuhun yritystoimintaansa nyt enemmän. Reijon toiselle yritykselle Hakevuori Oy:lle on miehen mukaan olemassa tavoite: Vuonna 2020 tulisi saavuttaa 20 miljoonan euron liikevaihto.

Iskuvasaralla varustettuun 30-tonniseen kaivukoneeseen on tehty täydellinen kivisuojaus.

”Olemme suojanneet kaikki otsapinnat paksuilla kumimatoilla. Kiviverkko etuikkunan edessä on pikakiinnitteinen. Vasarauran jälkeen jää jälleenmyyntiin nyt siisti kone. Tätä suojausta on kehitetty asiakkailta saadun palautteen perusteella”, toteaa aluemyyntipäällikkö Vesa Hietala RealMachineryltä. Samalla hän toteaa isojen pyöräkuormaajien (yli 20 t) saaneen mukavasti tuulta purjeisiinsa.

”Nämä uudet viitossarjan pyöräkuormaajat on kehitetty todella eurooppalaiset vaatimukset täyttäviksi. Doosan palkkasi uuden pääsuunnittelijan, jolla on pitkä kokemus erimerkkisistä pyöräkuormaajista.”

JJ Kaivin ja Kallio oli hankkinut ensimmäisen Doosanin pyöräkuormaajan kiviainestuotantoaan palvelemaan. Malli DL450-5 (26 t/257 kW) on maskulaisyhtiön ensimmäinen Doosan-pyöräkuormaaja. TerraWisen yksikönjohtaja, JJ Kaivin ja Kallion toimitusjohtaja Jarno Virtanen kertoo, että yrityksensä oli yksin toimiessaan tullut kasvu-urallaan jo maksimiinsa.

”TerraWiseen liittyminen tuo meille tiettyä turvallisuutta ja potentiaalia kasvamiseen. Varsinkin nyt Konevuoren kanssa meillä on yhteneväistä liiketoimintaa ja kalustoa. Se tuo tiettyä synergiaa toimintoihin”, tiivistää Jarno Virtanen. Uusi Doosanin pyöräkuormaaja lähti luovutustilaisuuden jälkeen kohti Maskua. Kiviaineksia lastaamaan.

Lue seuraavaksi