Uutiset

Työkoneet

Tamtronilta sakkelidynamometri

Sakkelidynamometri

Tamtron Oy on yhdessä asiakkaidensa kanssa kehittänyt uudenlaisen vetovoiman mittauslaitteen, joka soveltuu erityisen hyvin kenttäolosuhteissa tapahtuviin voimanmittauksiin. Tämän mahdollistaa laitteen rakenteesta johtuva keveys, joka on saatu aikaan korvaamalla normaalin sakkelin pinni akselianturilla, jossa on venymäliuskat.

Verrattuna esimerkiksi normaaliin vaakaan, jonka molemmissa päissä on sakkelit ja joka painaa 75 kg kapasiteetin ollessa 35 tonnia, sakkelidynamometrin paino on vain alle 30 kg. Turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä lisää myös langaton käsinäyttö, jonka kantama esteettömissä olosuhteissa on jopa 200 m.

Asiakkaat ovat olleet sangen tyytyväisiä sakkelidynamometrin toimintaan haastavissakin olosuhteissa sekä ennen kaikkea sen käytettävyyteen erityisesti kenttäolosuhteissa.

Laite toimitetaan käyttövalmiina kokonaisuutena, johon sisältyy akut, vara‐akut ja laturi. Sakkelidynamometrin tarkkuus on varmistettu hyväksytyssä vetopenkissä ja tästä asiakas saa myös todistuksen.

”Sakkelidynamometri on herättänyt jo kiinnostusta ja sitä on hyödynnetty mm. laivojen ja työkoneiden vinssien kalibroinnissa sekä työkoneiden vetovoiman mittauksissa kenttäolosuhteissa”, kertoo Markku Eskola Tamtronilta.

Lue seuraavaksi