Uutiset

Työkoneet

Talhun Konepäivät To 2.–Pe 3.9.

Hiljalleen alan tapahtumat heräävät henkiin. Talhu Oy esittelee runsasta tuotevalkoimaansa syyskuun alussa Vantaan Petikossa – uutuuksia unohtamatta. Suurin mielenkiinto kohdistuu uutuuksissa varmasti tela-alustaiseen Hyrax-nosturiin, joka tulee Hollannista.

Hyraxin kehitystyö alkoi vuonna 2017. Tarkoituksena oli valmistajan mukaan huomioida kentältä tulevia toiveita ja rikkoa rajoja. Syntyi nosturi, jonka tavoitteiksi alusta alkaen asetettiin kompakti koko, mutta suuri nostokyky ja -kapasiteetti. Unohtamatta maastokelpoisuutta.

Talhun konepäivillä esillä on 2 750 kilogrammaa painava ja 360 asteen alueella operoiva malli 27.12. Työskentelykorkeus on 12,6 metriä ja korikuorma 270 kilogrammaa.

”Hyrax tulee nostamaan pienten tela-alustaisten henkilönostimien tason kokonaan uudelle levelille. Samaan koneeseen on pakattu runsaasti ennenäkemättömiä ominaisuuksia Hyraxia voi siirtää 3 500 kilogrammaa kantavalla kärryllä. Silti työkorkeus on lähes 13 metriä eikä riesana ole tukijalkoja. Konetta voi myös käyttää jopa 15 asteen kaltevuudessa. Siirtonopeus neljä kilometriä tunnissa on markkinoiden paras. Kori on kahdelle hengelle ja kiinni jibissä, jossa on myös ylitaitto. Nämä ja monet muut ominaisuudet on pakattu tähän pikkujättiläiseen. Kannattaa tulla tutustumaan”, kertoo Juha Nurmi Talhulta.

Hyraxin lisäksi muista uutuuksista mainittakoon Husqvarna LX95 -maantiivistäjä, Husqvarna BV30i akkukäyttöinen tärypalkki sekä SPT-uppopumput. Tutustua kannattaa myös mittatilaustyönä toteutettaviin tilaelementteihin.

Luvassa on myös pientä purtavaa, joten tyhjin vatsoin ei tarvitse Talhun tarjontaan tutustua.Lue seuraavaksi