Uutiset

Työkoneet

Suomen Rakennuskone Oy:n uusi palvelukeskus vastaa kasvavaan kysyntään Pohjois-Suomessa

Komatsun valtuutettu maahantuoja, Suomen Rakennuskone Oy (SR-O) avasi syyskuussa Kempeleeseen uuden palvelukeskuksen. Konemaahantuonnin lisäksi SR-O osallistuu huollon sekä varaosa- ja varustepalvelujen kautta koneiden elinkaarikustannusten ja parhaan tuottavuuden suunnitteluun asiakkaiden yhteistyökumppanina. Kumppanuuteen kuuluu konehankinnan ja jälkipalveluiden lisäksi erilaisten rahoitusmallien ja vakuutusratkaisujen löytäminen.

SR-O:lla on palvelukeskukset Oulun seudun lisäksi Pirkkalassa ja Espoossa. Aikaisemmin tänä syksynä käyttöön otettu Kempeleen keskus tulee palvelemaan kattavasti pohjoisen maarakennusasiakkaita sekä kaivoshankkeita.

Kokonaisvaltainen palvelukeskus

Oulun alueen palvelukeskuksen korjaamon toiminta poikkeaa tavallisesta maarakennusalan koneliikkeen korjaamosta sisältäen myös teollisuuskunnossapitoon tyypillisiä toimintoja”, kertoo huoltopäällikkö Jarno Oikarinen.

”Suomen Rakennuskoneen toiminnan kasvaessa Pohjois-Suomessa oli käynyt selväksi, että emme enää mahtuisi silloisiin noin 1 000 neliön toimitiloihin pitkään. Päätös lähteä uuteen kiinteistöön pitkällä vuokrasopimuksella osoittautui meille sopivimmaksi ratkaisuksi”, kertoo huoltopäällikkö Jarno Oikarinen.

Palvelukeskukseen sisältyvät useat erilaiset palvelut on otettu huomioon mahdollisimman hyvin. Konemyynti ja asiakaspalvelu toimivat tiloissa, jonne asiakkaiden on helppo tulla. Ulkotilojen suunnittelu mahdollistaa uusien koneiden esittelyn ja koekäytön. Myös rahtiliikenne ja korjaamon asiakkaat on otettu huomioon.

Kaivosalan kasvun myötä myös jälkimarkkinoinnin tukipalveluissa toimivien henkilöiden määrä on kasvanut voimakkaasti. Oulussakin neljästä neljääntoista, joten toimistotyötä tekeville suunniteltiin uudet toimitilat, jotka tukisivat usein puhelimessa ja verkkokokouksien kautta tapahtuvaa työskentelyä. Myös koulutukset ja kokoontumiset haluttiin ottaa huomioon modernien koulutustilojen muodossa.

”Uudet toimitilat ovat vahva osoitus Suomen Rakennuskoneen sitoutumisesta Pohjois-Suomen alueelle. Nyt niin huolto-, varaosa- kuin myyntitoiminnot on nyt saatu korkealle palvelutasolle myös Oulun alueella”, sanoo SR-O:n aluemyyntipäällikkö Veli-Pekka Hiltula.

Huollon toiminta on jaettu kolmeen eri osa-alueeseen

Kaivoskoneiden varaosat ovat usein suuria niin kutsuttuja vaihtokomponentteja, joiden vaihtaminen kentällä on yksinkertaisempaa kuin alkaa etsiä vikaa yksittäisestä pienestä osasta. Tämän vuoksi Oulun alueen palvelukeskuksessa varastoidaan useita suuria ja painavia osia, joista suurimpien säilyttäminen tapahtuu osien omissa merikonteissa. Osaa tarvittaessa, koko kontti lähtee ”sideloaderilla” työmaalle osa mukana.

”Tietysti tällaisten osien varastointi asettaa poikkeuksellisia vaatimuksia varastolle ja sen järjestykselle, yksittäisen hyllytason kantavuudesta puhumattakaan. Samalla kuitenkin isossakin koneessa on suuri määrä pieniä osia, joiden säilyttäminen vaatii useita satoja hyllymetrejä”, valaisee Jarno Oikarinen.

Ratkaisuna tilojen tehokkaaseen käyttöön päädyttiin hankkimaan kaksi kappaletta yhdeksän metriä korkeita varastoautomaatteja, jotka hyödyntävät vapaata ilmatilaa tehokkaasti jättäen tilaa lattialle raskaampia komponentteja ja hyllyjä varten.

Oulun alueen palvelukeskuksen korjaamon toiminta poikkeaa tavallisesta maarakennusalan koneliikkeen korjaamosta sisältäen myös teollisuuskunnossapitoon tyypillisiä toimintoja.

Palvelukeskuksen huollon toiminta on jaettu kolmeen eri osa-alueeseen.

  1. Korjaamolla huolletaan ja korjataan perinteiseen tapaan maarakennusasiakkaiden koneita, lisäksi käytössä on kolme hyvin varusteltua huoltoautoa.
  2. Projektiryhmä huolehtii koneiden peruskorjauksista suunnittelusta toteutukseen. SR-O on tarvittaessa apuna aivan alusta alkaen koneen elinkaaren suunnittelussa, joka auttaa varsinkin silloin kun koneen rikkoutumisen seuraukset ovat ensimmäisestä tunnista alkaen merkittävät.
  3. Oma komponenttikorjaamo huolehtii monimutkaistenkin kokonaisuuksien, kuten vaihdelaatikoiden peruskunnostuksesta ja korjauksesta.

Korjaamotilat on mitoitettu myös kaivoskoneille

Varsinaiset korjaamotilat on mitoitettu ensisijaisesti maarakennuskoneille 40 tonnin kokoluokkaan asti. Tiloihin mahtuu myös esimerkiksi HD1500-8 louheensiirtoauto, joka on melkein seitsemän metriä leveä, 13 pitkä, vajaa kuusi korkea ja painaa 107 tonnia.

Korjaamon varusteisiin kuuluvat 25 tonnin kauko-ohjattu siltanosturi viiden tonnin ”apukoukulla”, pesuhalli, pakokaasuimurit ja kolme huoltopaikkaa. Korjaamon lattiaan on upotettu paaluja melkoinen määrä, jotta lattian kantavuudeksi saatiin 40 tonnia neliömetriä kohden.

”Tavallisten öljybaarien sijaan ideoimme sähköisesti liikkuvat jakeluvaunut, jotta lattialla olisi mahdollista raivata tilaa silloin kun sitä tarvitaan. Jakeluvaunuun mahtuu 1 200 litraa öljyä ja siinä on sisäänrakennettu suodatus sekä sähkökäyttöiset pumput. Asentajien työkaluvaunuiksi valittiin tukeva ja suuri malli, jonka kantavuus on noin 1000 kilogrammaa, vaunua on mahdollista käyttää myös työpöytänä ja siihen saadaan sisälle kaikki asentajan tarvitsemat työkalut”, kertoo Jarno Oikarinen.

Komponenttikorjaamo muistuttaa tilana tuotantotilaa ja tilan suunnittelussa onkin pyritty huomioimaan työskentelyn tehokkuus mahdollisimman hyvin. Kaikki useimmin tarvittavat perinteiset ja erikoistyökalut ovat käden ulottuvilla ja ne ovat tarkoitettu vain komponenttikorjaamon käyttöön. Komponenttipuolella on myös oma 10 tonnin siltanosturi ja säädettävät neljän tonnin nostopöydät, koska useat työt vaativat jatkuvaa nostoapuvälineiden käyttöä.

Suomen Rakennuskoneen uusi Pohjois-Suomen palvelukeskus sijaitsee osoitteessa Linnunrata 6, Kempele.

Lue seuraavaksi