Uutiset

Työkoneet

Steelwrist X32 – riuska pyörittäjä

Steelwrist X32 Metkossa

Steelwrist X32, joka esiteltiin keväällä Ruotsin MaskinExpossa, sai Suomen ensiesiintymisensä Metkossa. Valmistaja lanseeraa mallistonsa järeintä uutuutta kehaisemalla sen olevan maailman vahvin kauhanpyörittäjä.

X32 on tarkoitettu 25–33 tonnin peruskoneisiin ja maajohtaja Jani W Leino Steelwristiltä vakuuttaa, että tätä pyörittäjää voi todella käyttää tuon kokoluokan koneissa. Osat on valmistettu valetusta nuorrutusteräksestä, niin kiinnitys peruskoneeseen, vaihdelaatikko, työlaitekiinnike kuin neljäkäpäläinen pihtikasetti.

”Valuosat tekevä tehdas on ainoa Euroopassa tätä menetelmää käyttävä ja tekee muun muassa moottoreihin kampiakseleita”, kertoo Leino. ”Vankasta rakenteesta huolimatta pyörittäjän paino onkin saatu pysymään noin 800 kg:n tuntumassa.”

Alusta pitäen uutuus on saatavilla eri ohjausjärjestelmillä eli nappiohjattuna (CS5), neljällä letkulla (CS9, peruskoneen propo-ohjaus käytössä) tai Xcontrol G2-propojärjestelmällä. G2 sisältää Xcontrol-kahvat, kosketusnäytön, klinometrin, automaattisäädön sekä lisävarusteena pyörä- ja telaohjauksen sekä keskusvoiteluputkiston.

Ohjausjärjestelmästä riippumaton täysin mekaaninen Front Pin Lock -turvalukitus täyttää kattavasti ISO 13031 -normin.

Metkossa esitelty X32 oli S70/S70FPL-mallien kiinnikkeillä, mutta myös NTP10/NTP10 on tulossa.

JK

Lue seuraavaksi