Uutiset

Työkoneet

Soranjalostus Jaakonsaaren murskausasemalle kantokoneeksi Hitachi ZW 370

Aikaisempaa kokemusta Jaakonsaarella ei ole Hitachin pyöräkuormaajista, mutta siitä huolimatta hän on vakuuttunut koneen olevan toimiva ja luotettava. ”Muuta japanilaismerkkiä on tullut käytettyä ja kokemukset siitä ovat hyviä ja miksipä Hitachikaan huonoa tekisi”, aprikoi Rauno Jaakonsaari.

”Minulla on useita Hitachi-kaivukoneita, joten merkki ja sitä myyvä Rotator ovat tuttuja. Yksi merkittävä seikka tähän kantokoneen valintaan olikin hyvä talo taustalla. Tietysti aktiivinen ja palveleva myyjä Pekka Karti on ollut merkittävä osallinen tähän valintaan päätymiseen”, kiittelee Jaakonsaari.

Vasta muutaman päivän käyttökokemuksella Jaakonsaari ei lähde arviomaan koneen ominaisuuksia käytännössä sen tarkemmin, mutta riittävän tehokkaalta kone kuitenkin tuntuu. ”Kantomatkat ovat usein pitkähköjä, joten on tärkeää koneen olevan sellainen, että sillä pärjää kunnolla.” Kone on varustettu kuuden kuution kauhalla.

Kalustoa Jaakonsaarella on 8 pyöräkuormaajaa ja 6 kaivukonetta. Murskauslaitteiden lisäksi kalustoon kuuluu useita seulontakoneita. Murskausasemat koostuvat tela-alustaisista murskausyksiköistä.

Soranjalostus Jaakonsaari tekee perusmurskeiden lisäksi vaativia erikoislajikkeita, esimerkiksi asfaltti- ja betonilajikkeita sekä ratasepeliä. Jaakonsaarella on erityisen hyvää muotoa vaativien lajikkeiden tekoa varten neljäntenä vaiheenatela-alustainen, omalla polttomoottorilla käyvä Metson Lokotrack LT7150 -keskipakomurskain, jossa murskainelementtinä on Barmac B7150M.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi