Uutiset

Työkoneet

Solix ostaa Steelwristin ja SVAB Hydraulikin

Ruotsalainen sijoitusyhtiö Solix on ostanut kaikki Terratech ab: n osakkeet tytäryhtiöiden Steelwristin ja SVAB Hydraulikin osalta.

Steelwrist on nykyään yksi maailman suurimmista toimijoista kallistuvien kauhanpyörittäjien ja pikaliittimien markkinoilla, kun taas SVAB Hydraulik on markkinajohtaja kallistuvien kauhanpyörittäjien ja työkalujen ohjausjärjestelmissä, pääasiassa kaivukoneiden osalta. Yritysosto on osa Solixin strategiaa hankkia pohjoismaisia teollisuusyrityksiä, joilla on vahva tuotevalikoima ja joilla on merkittävä kansainvälinen kasvupotentiaali.

Terratechin liikevaihto ylitti 50 miljoonaa euroa vuonna 2018 ja yhtiö toimii nykyään 13 maassa omilla organisaatioillaan. Yhtiön tärkeimpiä tuotteita ovat muun muassa kauhanpyörittäjät ja hydrauliset, täysin automaattiset pikaliittimet, jotka ovat nykyään vahvassa kansainvälisessä kasvussa.

Lisäksi Terratech tarjoaa useita uusia tuotteita, kuten työkalujen tunnistusta, työkalujen hallintaa ja Quantum-ohjausjärjestelmää, joka yhdessä kauhanpyörittäjien ja työkalujen kanssa lisää merkittävästi kaivukoneiden tuottavuutta maailmanlaajuisesti.

“Meillä on erittäin hyvä ja tulevaisuuteen suuntautunut yhteistyö OEM-asiakkaidemme kanssa. Meidän kauhanpyörittäjämme ja kiinnikkeet asennetaan yhä kasvavassa määrin kaivukoneeseen suoraan asiakkaidemme tehtailta. Tällä tavoin voimme tukea OEM-asiakkaidemme kansainvälistä laajentumista entistä nopeammin. Myös tuotekehitys yhdessä tärkeimpien asiakkaidemme kanssa on edelleen erittäin tärkeässä osassa”, kertoo Terratechin ja Steelwristin toimitusjohtaja Stefan Stockhaus.

Lue seuraavaksi