Uutiset

Työkoneet

Slagkraft esittelee piennarleikkuuseen uuden moottoripaketin sekä puomiston

Slagkraft lanseeraa uuden sukupolven piennarleikkurin. Sen erillinen polttomoottori täyttää Stage V -päästömääräykset ja puomisto perustuu metsäkoneissa käytettyyn Cranabin tekniikkaan. Leikkuri koostuu moottorista, puomistosta, ohjausjärjestelmästä ja leikkuupäästä. Uuden moottorin mallimerkintä on W180, ja se korvaa aikaisemman W17-mallin. Puomiston hydrauliikkasylinterit ja – letkut ovat nyt suojassa rakenteiden sisällä.

”Päästövaatimusten kiristymisen johdosta kehitimme moottoripaketin, joka täyttää Stage V -normit. Samassa yhteydessä moottorikoteloa myös muotoiltiin uudelleen, kuten myös puomiston rakennetta”, kertoo Slagkraft-laitteiden markkinoinnista Cranabilla vastaava Håkan Bergh.

Moottori Caterpillarilta

Moottoripaketin sydämenä on Caterpillarin uusi C4.4-dieselmoottori. Tehoa siitä irtoaa 129 kilowattia (175 hv). Alhaisempien päästöjen ohella myös moottorin polttoaineenkulutus on edeltäjäänsä pienempi. Suorituskyky on siitä huolimatta kuitenkin parantunut.

Lisää vakautta ja näkyvyyttä

Moottorin vaihdon lisäksi myös muita ominaisuuksia on hiottu paremmaksi, esimerkiksi puomin rakennetta on optimoitu käytön helpottamiseksi.

”Olemme kehittäneet puomiston rakennetta ja hieman muutelleet sen kiinnityskohtia. Näiden ja moottoripaketin muutosten myötä näkyvyys työkohteeseen on parantunut. Laite on myös vakaampi alhaisemman painopisteen johdosta. Tällaisia kommentteja olemme saaneet laitteiden testaajilta”, jatkaa Bergh. ”Näkyvyys ja vakaa käytös ovat laitteen kaksi tärkeintä ominaisuutta, jotta pystytään työskentelemään ergonomisesti oikein sekä tehokkaasti tien- ja ojanpientareiden leikkuussa.”

Sarjatuotanto jo käynnissä

Valmistajan taholta sanotaan, että uudella moottoripaketilla ja puomistolla varustettujen Slagkraft-piennarleikkureiden valmistus on alkanut helmikuussa ja laitteita on jo saatavana pikaiseen toimitukseen. Slagkraft-piennarleikkureita on tarjolla erilaisilla puomistoilla ja leikkuupäillä. Leikkurit soveltuvat käytettäväksi pyöräkuormaajien tai vaikkapa tiehöylien kanssa. Liittäminen on helppoa, koska leikkurissa on oma polttomoottorinsa, eikä peruskoneessa näin tarvita voimanulosottoa.


Lue myös: Cranab ja Grutech yhteistyöhön

Lue seuraavaksi