Uutiset

Yleinen

Cranab ja Grutech yhteistyöhön

Ruotsin Vindelnissä nostureita, kouria ja tienvarsien raivauslaitteita valmistava Cranab Ab on solminut sopimuksen suomalaisen Grutech Oy:n kanssa. Grutech aloittaa puutavaran käsittelyyn ja kierrätystehtäviin tarkoitettujen Cranab nosturien ja Slagkraft raivauslaitteiden maahantuojana.

Grutech on Cranabin pääkumppani Suomessa yrityksen uuden nosturimalliston ja Slagkraftin raivauskoneiden osalta. Grutech on jo vakiinnuttanut asemansa Suomen markkinoilla Fassi-kappaletavaranosturien maahantuojana.

”Yhteistyö on meille erittäin jännittävä asia, ja uskomme siihen vahvasti. Grutech on vahva toimija Suomessa ja sillä on erinomainen osaaminen ja kapasiteetti. Tavoitteenamme on, että yhteistyö pääsee toden teolla vauhtiin jo heti alusta alkaen”, Cranabin markkinointijohtaja Micael Olsson sanoo.

Cranab AB ja Grutech Oy aloittavat yhteistyön Suomessa. Kuvassa vasemmalta Grutechin tuotepäällikkö Christoffer Weber, Grutechin toimitusjohtaja Jan Andersson ja Cranabin myyntijohtaja Jonas Järnö.

Cranab AB ja Grutech Oy aloittavat yhteistyön Suomessa. Kuvassa vasemmalta Grutechin tuotepäällikkö Christoffer Weber, Grutechin toimitusjohtaja Jan Andersson ja Cranabin myyntijohtaja Jonas Järnö.

Lisää myyntiä

Yhteistyö Grutechin kanssa keskittyy Cranabin puutavara- ja kierrätysnosturien sekä Slagkraft-tuotteiden myyntiin sekä jälkimarkkinoinnin tehostamiseen huollolla, tuella ja varaosapalvelulla. Grutech hyödyntää vakiintuneita myynti- ja jälkimarkkinakanaviaan. Näin suomalaisten asiakkaiden saatavilla on nopeasti kumppani, jonka puoleen kääntyä.

Vahva tuotemerkki

”Cranabin metsätuotteet ovat tunnettu ja vahva tavaramerkki Suomessa. Uskomme vahvasti uusiin nostureihin, ja olen vakuuttunut siitä, että tulemme onnistumaan Suomen markkinoilla”, sanoo Grutechin toimitusjohtaja ja omistaja Jan Andersson.

Jan Andersson uskoo, että kahden vuoden kuluessa Cranabin puutavara- ja kierrätysnosturien markkinaosuus on Suomessa 15 prosentin luokkaa.

Sopiva täydennys tarjontaan

Grutech myy nykyisin Fassin kaikkia nostureita painopisteen ollessa kuitenkin suurissa, yli 50 tonnimetrin nostureissa. Cranabin valikoimassa puutavara- ja kierrätysnosturit tulevat olemaan suurivolyymisia tuotteita, mutta myös Slagkraftin raivaustuotteilla on suuret kehitysmahdollisuudet.

”Cranab on tunnettu korkeasta laadusta ja tuotteista, joilla on hyvät ajo-ominaisuudet. Siksi nosturit sopivat erittäin hyvin tarjontaamme Suomen markkinoilla. Työskentely Slagkraftin kanssa on lisäksi meille uusi alue ja jännittävä haaste”, Jan Andersson sanoo.

Uusi nosturimallisto tulossa

Cranabin uudet nosturit muodostavat täydellisen puutavaran käsittelyyn ja kierrätystehtäviin tarkoitettujen Z- ja L-nosturien valikoiman. Uudet nosturit julkistetaan lähiaikoina. Uudesta mallistosta tuodaan ensimmäisenä markkinoille TZ12-nosturi, joka esitellään huhtikuussa Bauma-messuilla Münchenissä. Ensimmäinen L-nosturi lanseerataan Metkossa myöhemmin syksyllä.

Ympäristöä säästävää ja ergonomista tienvarsiraivausta

Pyöräkuormaajissa ja tiehöylissä käytettävät Slagkraft raivauslaitteet on tarkoitettu ammattikäyttöön. Valikoima koostuu moottoripaketeista, puomistosta ja raivauspäistä, jotka ovat alansa johtavia tuotteita Pohjois-Euroopassa. Uusien ympäristöä säästävien moottoripakettien lanseeraus jatkuu keväällä.

Uusi Craft W10 -moottoripaketti sisältää muun muassa uuden ympäristöluokitellun Caterpillar-moottorin ja parannetun ohjausjärjestelmän. Ohjausjärjestelmä on proportionaalinen, mikä nopeuttaa ja tehostaa työtä sekä tekee siitä ergonomisempaa. 

Lue seuraavaksi