Uutiset

Työkoneet

Seulatek Oy – täyden palvelun verkkotalo

Entuudestaan tutut seulaverkot

Pääosin Seulatekin markkinoimat verkot ovat tammisaarelaisen Tammet Oy:n toimittamia, ainoastaan ruostumattomasta teräksestä valmistetut verkot tulevat muutamilta eurooppalaisilta toimittajilta sekä kumiverkot Italiasta. Seulatekin varastosta löytyy lähes kaikki vakiokokoiset seulaverkot, joiden leveydet vaihtelevat yleisemmin 1000–2100 mm välillä. Silmäkokoja on 1-120 mm ja langanvahvuus vaihtelee 1-13 mm:iin. Erikoistilauksesta on mahdollista saada suurempiakin verkkoja melko lyhyellä toimitusajalla.

Seulaverkot valmistetaan kylmävedetystä kulutusta kestävästä erikoisteräslangasta, joka takaa hyvän kulutuskestävyyden täryseuloissa. Tämä lankatyyppi ei ole hitsattavaa. Raskaammissa verkoissa käytetään teräslankaa.

Vakiomallistossa verkon aukon muoto on yleensä joko neliön tai suorakaiteen muotoinen. Tilaamalla erikseen saa myös erikoispitkällä aukolla olevia verkkoja, eli niin sanottuja harppuseulaverkkoja.

Seulaverkot valmistetaan pakotetusta teräslangasta kutomalla. Silmäkoosta ja langan paksuudesta riippuen käytetään eri pakotusmuotoja, esimerkiksi aaltomainen pakotus tai yksipuolinen pakotus.

Verkkojen asennukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Verkon kestävyys on riippuvainen ensi sijassa kiinnityksestä ja huolellisesta kiristyksestä.

Seulatek Oy:n uusia tuotteita

”Uutta Seulatek Oy:n tuotevalikoimissa ovat Tammetin valmistamat erilaiset suoja- ja aitaverkot, portit, kattoverkot, työmaa-aidat, rappausverkot, kudotut suojaverkot, verkkomatot ja levyverkot, joiden ottaminen tuotevalikoimiin tuntui luonnolliselta”, kertoi Seulatek Oy:n toimitusjohtaja Pasi Repo. ”Näillä tuotteilla haetaan myynnin kasvua sekä uusia asiakkaita varsinkin yksityispuolelta”, jatkoi Repo. Verkkopuolen tuotteista Seulatekin valikoimien ulkopuolelle jäävät vastaisuudessa ainoastaan raudoitustuotteet.

Hitsattujen verkkojen valikoimissa on runsaasti erilaisia lankahalkaisijoiden, jakovälien ja ulkomittojen yhdistelmiä sekä rullina että levyinä. Verkot voidaan pinnoittaa joko sinkillä tai jauhemaalilla. Ne voidaan valmistaa myös ruostumattomasta, sinkitystä tai hehkutetusta langasta. Näitä verkkoja käytetään rakennusten julkisivuissa, sisäpinnoissa, tuotantotilojen suojaverkkoina, pihoilla ja liikennealueilla aitoina, porraskäytävissä kaiteina, tarhaushäkkeinä tai vaikka rappauksen pintasidontaverkkoina. Käyttökohteita on todella laajasti.

Kattoverkoilla voidaan verhoilla julkisien tilojen katto- ja seinäpintoja sekä ulkotiloja. Ne valmistetaan joko hitsaamalla teräslangasta tai levystä venyttämällä. Vakiokoot ovat 6×12 ja 9×15 metriä. Muitakin kokoja saa tilaamalla.

Suojaverkkojen käyttökohteita ovat esimerkiksi: koneiden suojat, parvekekaiteet, ikkunat ja sillankaiteet. Suojaverkot valmistetaan hitsattuina, kudottuina tai levystä venyttämällä. Suojaverkoilla suojataan yleensä omaisuutta tai estetään tapaturmien syntyä.

Aitaverkkoina käytetään pääasiassa sinkittyä tai muovitettua panssariaitaverkkoa ja turva-aitaverkoksi soveltuvat parhaiten 3-lankaverkot. Pylväät ja portit ovat yleensä alumiinisia. Työmaa-aidat ovat asennusvalmiita elementtejä, jotka on helppo koota. Ne on valmistettu kuumasinkitystä teräsputkesta sekä verkosta ja ne on varustettu tukijaloilla, hakaskiinnityksillä tai turvaliittimillä.

Julkisivujen uudis- ja korjausrappauksissa käytetään pistehitsattua, kuumasinkittyä ja helposti muokattavaa rappausverkkoa, joka estää pinnoitteen halkeilun.

Verkkomatot ovat teollisuuden kuljettimiin kehitettyjä erikoistuotteita, joita voidaan käyttää myös rakennusten seinien ja kattojen verhoilumateriaaleina, tilanjakajina sekä aitoina. Verkkomattojen materiaalivaihtoehdot ovat: pinnoittamaton, sinkitty tai haponkestävä teräslanka sekä alumiini.

Levyverkkojen käyttökohteita ovat: sisäkatot, hoitotasot, askelmat, aidat, koneiden suojat ja kaiteet. Levyverkot valmistetaan metallilevystä leikkaamalla ja venyttämällä ja pinnoituksena käytetään sinkitystä tai maalausta.

Omana ryhmänään voidaan vielä mainita erilaiset riistaverkot, jyrsijäverkot, hiiriverkot ja hyönteisverkot, jotka kuuluvat myös valikoimiin.

Kulutusosat ja kuljettimien osat sekä konepajatyöt

Kulutuslevyt, syöttimen levyt, sivukiilat, välppäkiskot ja kauhojen osat löytyvät pääsääntöisesti suoraan Seulatekin omasta varastosta. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös eri vahvuisten kulutuslevyjen polttoleikkaus, hitsaus, poraus ja taivus.

Viime vuoden alusta Seulatek Oy on huoltanut ja korjannut 8 tonnin nosturilla varustetussa hallissaan muun muassa seuloja, kuljettimia, kauhoja, syöttimiä ja tehnyt erilaisia konepajatöitä.

Kaikki seulojen, kuljettimien korjauksissa tarvittavat komponentit, kuten erilaiset seulaverkot, hihnakuljettimien tukirullat, teräsvaipparullat, riippurullat, kumikiekolliset paluurullat, kuormauskohdanrullat ja sivuohjainrullat (vakiopituudet ovat 200 mm – 1600 mm),

kumiprofiilit, kiinnitystarvikkeet (alakiristyskoukut, 16 mm ja 12 mm sivukiristyskiskot, päätykiristyskoukut) ovat myös varastotavaraa.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi