Uutiset

Työkoneet

Seulakaluston vuokraus kasvussa

Hyvinkääläinen HS Tekniikka Oy aloitti belgialaisten Keestrack-seulojen maahantuojana maaliskuussa tänä vuonna. Viisi vuotta yritystään vetänyt Harri Sorvoja on näin rakentanut kokonaisia seulonta- ja materiaalinkäsittelyratkaisuja tarjoavan yrityksensä tuotevalikoiman varsin kattavaksi. Keestrackin lisäksi HS Tekniikka edustaa kotimaisia Tana-murskaimia ja –hakkureita sekä saksalaisia Neuenhauser-seuloja. Ohjelmassa on myös paalaus- ja varastointitekniikkaa sekä mm. pölynsidontajärjestelmiä. 31 vuotias Sorvoja on ollut alalla 19 vuotiaasta asti ja tuntee materiaalinkäsittleyn haasteet läpikotaisin. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään mies vastasi mm. Tana-murskaimien viennistä. HS Rent tarjoaa seulakalustoa myös vuokralle.

Sorvoja on luonut yrityskonseptin toimivaksi.

”Huolloissa ja kuljetuksissa käytämme aktiivisesti alihankkijoita mutta kuitenkin siten että me vastaamme asiakkaalle koko prosessista. Hyvällä alihankkijaverkostolla pääsemme hyvään vasteaikaan”, lupaa Sorvoja. Yrityksen koko tuotevalikoima sopii termin ”materiaalinkäsittely” alle.

”Olen rakentanut organisaation tarkoituksella näin kevyeksi ja samalla joustavaksi. Johtoajatuksena on, että minä takaan asiakkaan laitteiden jatkuvan toimivuuden. Ja minulta ostamiani tai vuokraamiani laitteita käyttävät asiakkaat taas huolehtivat tilaajiensa seulonta- tai muista materiaalinkäsittelytarpeista aikataulujen puitteissa. Kun tämä koko ketju toimii, niin kaikki ovat tyytyväisiä”, jatkaa Sorvoja.

Vuokrauskäyttö tämäntyyppisille laitteille näyttää olevan kasvava trendi. Sorvoja oli juuri myynyt naapurissaan sijaitsevalle HN Rent Oy:lle kompaktin  Keestrack Combo-seulan vuokrakäyttöön.

”Useimmiten kaupankäynti alkaa asiakkaan tarpeet kartoittamalla. On olemassa joku tavoite, johon materiaalinkäsittelyketju luodaan. Usein suunnitelman joutuu tekemään vain luonnosasteella, sillä vastaavaa järjestelmää ei välttämättä ole olemassakaan tai sopivia koneita ja laitteita maassa”, lisää Sorvoja.

”Pietarsaarelaiselle yrittäjälle juuri myyty Neuenhauser-tähtiseula on hyvä esimerkki ongelmasta ja sen ratkaisusta. Asiakkaalle oli kertynyt vuosien mittaan kantojätettä, jonka seassa oli myös kiveä. Nämä piti saada eroteltua toisistaan ja tämä saatiin aikaan seulan perään asenentulla lisäerottajalla”, selventää Sorvoja.

Sorvojalla on viiden hentaarin varikko kotonaan Hyvinkäällä. Pihamaalla hän laittaa Keestrackin kuvauskuntoon muun muassa avaamalla kuljettimet kuljetusasennosta. Koko hommaan ei mene montaa minuuttia, joten työmaalla hyvin vuokrakoneeksi soveltuva seula on erittäin nopeasti laitettavissa työkuntoon.

”Käyn itse työmaalla laittamassaa seulan työkuntoon ja tekemässä säädöt asiakkaan materiaalille sopiviksi. Koulutan samalla laitteen käytön, joten asiakkaan ei tarvitse muuta kuin laittaa kone tuottavaan työhön”, lopettaa Sorvoja.

Lue koko juttu Konepörssistä 7/2013 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi