Uutiset

Työkoneet

Saranco Oy toimittaa korkealaatuisia seulaverkkoja

Saranco Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Antti Saranko kertoo noin 2 000 seulaverkkoneliön varastosta löytyvän kaikki yleisimmät seulaverkot.

 Saranco Oy:n omistajalla ja tuoreella yrittäjällä Antti Sarangolla on lähes vuosikymmenen kokemus kiviainestoimintaa harjoittavien yritysten palvelemisesta sekä tuotanto- että myyntipuolelta. ”Yrityksen toiminta perustuu ammattitaitoiseen ja joustavaan palveluun, korkealaatuisiin tuotteisiin sekä lyhyisiin toimitusaikoihin”, kertoo Saranko.

Seulaverkkojen raaka-ainetoimittajaksi Saranco Oy on valinnut saksalaisen Haver & Boeckerin, joka on yksi maailman johtavista teräslankatuotteiden valmistajista. Verkkojen erityisen korkean laadun takaavat 125-vuotinen kokemus ja jatkuva tuotekehitys.

”Näin tunnetun ja globaalisti toimivan yhteistyökumppanin saaminen oli merkittävä tekijä yrityksen perustamiselle. Suomessa Haver & Boecker tunnettiin aiemmin lähinnä laboratorioseulojen valmistajana, mutta hyvää vauhtia on yhtiön tuotteiden tunnettavuus kasvamassa myös laboratorioiden ulkopuolella”, toteaa Saranko.

Tehokkaat prosessit – kilpailukykyiset seulaverkot

Saranco Oy:n vakiovalikoimiin kuuluvat Suomessa käytettävien seulaverkkojen lisäksi verkkojen kiinnitys- ja oheistarvikkeet, kuten kuljetinrullat, 12 ja 16 mm koukkupultit, päätykiristyskoukut, sivukiristysraudat, ylätasojen sivuhyllyt ja kumiprofiilit seulan tukirautoihin. Kuljettimien kaavareista yritys toimittaa kaavarijärjestelmien lisäksi yksittäisiä kaavareita kuljetinhihnan eri kohtiin ja erilaisille materiaaleille.

Lisäksi Saranco Oy toimittaa yhteistyökumppaneidensa kautta erilaisia murskaimien komponentteja ja kuljetinrullia erilaisiin asiakastarpeisiin. Valikoimissa on tavanomaisempien teräsrullien lisäksi myös korkealuokkaisia EU-kuljetinrullia. EU-rullien kantavana rakenteena on teräsputki, jonka päällä on erittäin paksu HDPE-mantteli. Kevyet ja erittäin hyvin kulutusta kestävät rullat on varustettu huulitiivistein ja kivisuojin mahdollisimman pitkän eliniän takaamiseksi.

”Kuten seulaverkoissakin, haluamme tuoda markkinoille uusia, korkealaatuisia komponentteja, joista on asiakkaille konkreettisia hyötyjä”, muistuttaa Saranko.

Seulaverkkojen lisäksi Saranco Oy tekee erilaisia hitsaustöitä, kuten seulojen ja kuljettimien runkojen hitsauksia asiakkaiden työkohteissa. Myös kauhojen korjaukset onnistuvat yrityksen ammattitaitoiselta luokkahitsaajalta. Tulevaisuudessa yrityksen on tarkoitus hankkia huoltoauto, joka varustetaan maastossakin toimivilla hitsaus- ja polttoleikkauskoneilla.

Saranco Oy:ssä työskennellään tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin, jotta asiakkaiden tuotanto pysyy käynnissä kaikkina aikoina. Yrityksen ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta takaa valmistusprosessin laadun ja nopeat tuotetoimitukset.

Valmiit tuotteet asiakas voi noutaa joko suoraan Saranco Oy:n noutopihalta tai ne voidaan toimittaa perille asiakkaan valitsemalla kuljetusyrityksellä. Tarvittaessa verkot tuodaan Saranco Oy:n toimesta suoraan asiakkaan toimipisteeseen tai asiakas voi lainata kuljettamiseen yrityksen peräkärryä.

Saranco Oy:n seulaverkot kuuluvat alansa laadukkaimpiin

Saranco Oy:n saksalainen raaka-ainetoimittaja Haver & Boecker on yksi maailman johtavista teräslankatuotteiden valmistajista. Kaikki yrityksen toimittamat seulaverkot valmistetaan standardin DIN EN 10270-1 mukaisesta jousiteräslangasta. Jousiteräs tekee erityisesti raskaammista verkoista tavallisia teräslankaverkkoja kestävämpiä. Lisäksi suuressa osassa 8-12,5 mm langalla olevissa verkoissa seulontapinta on tasainen. Tämä on toteutettu niin sanotulla yksipuolisella pokkauksella, jonka ansiosta verkko kuluu tasaisemmin ja sen käyttöikä pitenee.

Vakiovalikoimiin kuuluvat neliöaukkoiset verkot silmäkoolla 4 – 120 mm ja langan vahvuudella 2 – 12,5 mm. Suorakaiteen muotoisella silmällä varastokokoja on saatavilla 3 – 10 mm leveällä aukolla. Lisäksi toimitusmyyntinä on saatavana vakiovalikoimasta poikkeavia silmäkokoja, kumi- ja polyuretaaniverkkoja, rosteriverkkoja ja piano- sekä zigzag-verkkoja. Varastolaaduille toimitusaika on tavallisesti yksi työpäivä ja tehtaaltakin verkkoja saadaan parhaassa tapauksessa neljän päivän toimitusajalla.

Verkkojen päätypeltien kiinnitykset toteutetaan pistehitsaamalla, mikä parantaa huomattavasti verkkojen kestävyyttä, koska pellityksen sisälle ei jää katkenneita lankoja. Verkkojen käyttöikä on tällöin pidempi, koska verkon kaikki langat kiristyvät asennettaessa tasaisesti.

Verkkojen laatua valvotaan tarkasti jokaisessa valmistusvaiheessa. Jokainen lankaerä testataan Haver & Boeckerilla mekaanisesti, jotta se täyttää standardien määrittämät laatuvaatimukset. Lankana käytetään ainoastaan korkealaatuista eurooppalaista jousilankaa. Hienoimpien verkkojen kudontaa seurataan optisilla laitteilla, jotta verkon silmäkoot ovat asetettujen ISO9044-toleranssien mukaiset. Raskaampien verkkojen silmäkoot mitataan mekaanisesti ennen varsinaisen kudonnan aloittamista ja laatua valvotaan myös kudonnan aikana. Raskaampien verkkojen toleranssit ovat ISO14315-mukaiset.

”Kudonnan tarkkuudesta olemme saaneet paljon positiivista palautetta asiakkailta. Kun seulonnassa tulee tarkkuutta vaativa tilanne, ovat toimittamiemme verkkojen silmäkoot sitä mitä tilataan”, kertoo Saranko.

Lisäksi Saranco Oy:ssä tehdään jokaiselle verkolle lopputarkastus, jolla varmistetaan, että tuote vastaa asiakkaan odotuksia ja tuotteelle asetettuja laatuvaatimuksia. ”Meille nolla reklamaatiota ei ole tavoite vaan lähtökohta verkkojen valmistukselle”, päättää Saranko.

www.saranco.fi

Miika Nyrö 

Lue seuraavaksi