Uutiset

Työkoneet

Sandvikin Suomen myyntiyhtiön uusien tilojen avajaiset ja Kivipäivät

Sandvikin Tampereen tehdas vastaa maarakennus- ja kaivosalan kasvaneeseen kysyntään lisäämällä tuotantokapasiteettia. Tästä syystä tuoteyhtiö tarvitsi käyttöönsä myyntiyhtiön, Sandvik Mining and Constructoin Finland Oy:n tilat. ”Sopivia valmiita tiloja ei meille löytynyt, joten saimme luvan alkaa suunnitella uudisrakennusta. Samoihin aikoihin alkoi markkinointi uuden Kolmenkulman yritysalueen tonteista. Sijainti oli meille ihanteellinen hyvien kulkuyhteyksien varressa ja lähellä tehdasta, joten päätös paikasta syntyi nopeasti”, kertoo rakennusprojektista vastannut jälkimarkkinointipäällikkö Mikko Petänen. ”Tilat on suunniteltu huolellisesti huomioiden myynti- ja huoltotoimintojen erityistarpeet ja kaikki toiminnot saadaan nyt sisätiloihin. Esimerkiksi jokaiselle huoltopaikalle on oma nosto-ovensa, mikä tulee lisäämään niin käytännöllisyyttä, turvallisuutta kuin siisteyttäkin.”

Uudessa rakennuksessa on tilat huollolle, varaosavarastolle ja myynnille. Rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 3300 neliömetriä, josta huoltohallin osuus on 2600 neliömetriä. Uusien tilojen myötä huollon kapasiteetti ja tehokkuus kasvavat, joten huolto pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin.

Avajaisten aikaan tilat olivat vielä loppusilausta vaille valmiit. Huolto tulee muuttamaan tiloihin lokakuussa, myynti ja hallinto marraskuussa, kaikkiaan noin 30 henkilöä.

Koneluovutuksia ja muuta nähtävää

Avajaisseremonian jälkeen Sandvik luovutti kolme uutta porauslaitetta asiakkailleen. Ensin SRV Viitoset sai DT1130i-porausjumbonsa, sitten E. Hartikainen DP1500-tuotantoporausvaununsa ja viimeksi Räjäytyskaksikko DX780-porausvaununsa.

Esillä oli myös muita laitteita: porauslaitteet DC121R, DC700, DD320-40 sekä Sorasetin UJ440i-murskain. Lisäksi päivän aikana saattoi tutustua hyvien tarjottavien ja Lapinlahden Lintujen säestyksellä myös muuhun Sandvikin kaivos- ja maarakennusalan tarjontaan, kuten iskuvasaroihin ja kuljetintuotteisiin sekä jälkimarkkinointituotteisiin ja -palveluihin, muun muassa huolto- ja varaosapalveluihin.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi