Uutiset

Työkoneet

Sandvikin kapasiteetti kasvaa Turussa

Syyskuussa 2015 Sandvik Mining and Construction pudotti uutispommin, jonka mukaan se tulisi lopettamaan koko kaivoskoneita valmistavan Turun tehtaansa. Päätös pyörrettiin myöhemmin ja nyt samasta suunnasta kuuluu toisenlaisia uutisia. Turun Sanomien artikkelin (28.12.) mukaan koneiden kysyntä on nyt noussut kovaa vauhtia ja tehtaalle tarvitaan lisää työvoimaa, muun muassa asentajia ja hitsaajia. Tällä hetkellä Turun tehtaalla työskentelee jo puolentuhatta ihmistä ja lisätarve on yli sata henkilöä. Myös tehtaan laajennustarpeesta puhutaan. Lukuisille alihankkijoillekin Sandvikin kasvu lupaa positiivisia aikoja tulevaisuudessa.

Turun tehtaan tuotanto-ohjelmassa ovat isot kaivoskuormaajat sekä kiviautot. Metallien kysyntä koko maailmassa on taas nousujohdanteinen ja Sandvikin tuotteet ovat nousseet suosituiksi kaivoksissa ympäri maailman. Lähes koko Turun tehtaan tuotanto meneekin vientiin.

Tilanne Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä hyvin positiivinen, mutta työvoiman suhteen haastava. Hyvän tilauskannan omaava Meyer Turun telakka on rekrytoinut runsaasti väkeä. Myös Valmet Motiven autotehdas Uudessakaupungissa on etsimässä noin tuhatta ihmistä palvelukseensa. Vastaavaa tilannetta ei Länsi-Suomessa ole ollut miesmuistiin.

Sandvikin Tampereen tehtaalla on Aamulehden mukaan myös rekrytoinnit päällä. Tehtaanjohtaja Petri Liljaranta kertoo Aamulehdelle, että tehtaalle ollaan palkkaamassa 30 uutta työntekijää. 

Lue seuraavaksi