Uutiset

Työkoneet

Sandvikilta uutta: Ranger™ DXR -porauslaitteet

Sandvik Mining and Rock Technology laajentaa asiakkaiden pyynnöstä päältäiskevien Ranger™ DX -sarjan porauslaitteidensa valikoimaa kahdella Ranger™ DXR -laitteella ilman ohjaamoa. Niillä voidaan valmistajan mukaan saavuttaa optimaalinen tuottavuus jopa kaikkein haastavimmissa louhinnan maasto-olosuhteissa. Laitesuunnittelun keskiössä on ollut turvallisuus.

Maarakennus-, louhos- ja avokaivostoimintoihin suunnitellun Ranger DX -sarjan päältäiskevien porauslaitteiden valikoima laajenee kahdella porauslaitteella. Uudet Ranger DX600R ja DX800R pohjautuvat Ranger DX600- ja DX800 -malleihin, mutta ovat ilman ohjaamoa.

Uusilla Ranger DXR -porauslaitteilla päästään paikkoihin, joihin operaattorin ei ole turvallista ajaa ja muut laitteet eivät pääse. Ne tarjoavat Sandvikin mukaan samat erinomaiset porausominaisuudet, luotettavuuden ja suuren peittoalan kuin perinteiset Ranger DX -sarjan porauslaitteet. Laitteiden vakiopeittoala on 17,6 ja lisäoptiovalinnoilla 26,4 neliömetrin peittoala. Laitteet ovat ohjaamomalleihin verrattuna kevyempiä ja maastoliikkumisominaisuuksiltaan parempia eli ne ovat erinomainen ratkaisu haastavimpiin olosuhteisiin. Turvallisuus ja tuottavuus varmistetaan edistyksellisillä radio-ohjausmahdollisuuksilla.

Ranger DXR -porauslaitteet pääsevät oikeuksiinsa vaikeakulkuisissa ja rikkonaisissa pengerporausolosuhteissa sekä korkeissa leikkauksissa. Näitä esiintyy etenkin tie- ja rautatietyömailla, perustusten porauksessa, kanaalilouhinnassa ja yhdyskuntatekniikan rakentamisessa. Osa näistä töistä voi olla mahdotonta suorittaa ilman luotettavaa radio-ohjausta, jonka avulla operaattori voi aina varmistaa turvallisuuden ja näkyvyyden. Kauko-ohjain sisältää toiminnallisuudet myös nopeisiin siirtoihin reiältä reiälle ja reikien tarkkaan paikoitukseen.

”Kääntyvän ylävaunun innovatiivinen vastapainoratkaisu takaa ison porauksen peittoalan ja vakauden myös erittäin vaativissa maasto-olosuhteissa. Kääntyvä ylävaunu tekee Ranger DXR:stä myös todellisen tuottavuushirmun. Sen ansiosta samoilta sijoilta voidaan porata 60 prosenttia enemmän reikiä verrattuna perinteisiin päältäiskeviin porauslaitteisiin. Kun tähän kokonaisuuteen lisätään tehokkaat porakoneet ja Rock Pilot+ porauksen -ohjausjärjestelmä, saadaan markkinoiden tuottavin ohjaamoton porauslaite”, luvataan Sandvikilta.

Ranger DXR -sarjan porauslaitteet on suunniteltu halkaisijaltaan 64–127 millimetrin reikien poraukseen. Porakankivaihtoehdot ovat 38–51 millimetriä. Vakiolaitetta voi täydentää yli 30 hyödyllisellä lisävarusteella: tarjolla on muun muassa ylävaunun suurempi kääntösäde, edistykselliset mittausjärjestelmät ja tehokkaampi pölyntorjuntajärjestelmä. Noise Guard -melusuoja on taajamakohteissa urakoiville yrityksille mielekäs valinta, silllä se on yksinkertainen ja tukeva rakenteeltaan ja alentaa Sandvikin mukaan melutasoa yli 10 desibeliä. Se voi tarjota ratkaisevan edun kilpailtaessa urakoista, joissa on tiukat melurajat.

Lue seuraavaksi