Uutiset

Työkoneet

Sandvikilta kalustoa Kevitsan kaivokseen

Boliden on valinnut Sandvik Mining and Rock Solutionsin toimittamaan Sodankylässä sijaitsevaan Kevitsan monimetallikaivokseensa kaksi Leopard™ DI650i -uppoporauslaitetta sekä AutoMine® Surface Drilling -järjestelmän, jotka luovat edellytykset autonomiseen pintaporaustoimintaan.

Tilaus sisältää myös viisivuotisen varaosa- ja huoltopalvelusopimuksen sekä tuotantoprosessin optimointia tukevan My Sandvik Onsite -analytiikkaratkaisun. Kahden Leopard™ DI650i -porauslaitteen toimitus on aikataulutettu vuoden 2023 kolmannelle neljännekselle.

”Boliden Kevitsa kehittää järjestelmällisesti toimintansa kestävyyttä, tuottavuutta ja turvallisuutta investoimalla uusimpaan automaatioteknologiaan”, sanoo Sandvikin Pohjois-Euroopan myyntialueesta vastaava Christian Bjorne.

”Jatkamme mielellämme tätä teknologiayhteistyötä ja Kevitsan kaivoksen tukemista porausratkaisuillamme kohti entistä turvallisempaa ja tuottavampaa kaivostoimintaa.”

Kevitsan avolouhos lukeutuu louhintamäärältään Suomen suurimpiin kaivoksiin. Lämpötila voi talvisin laskea kaivoksessa alle –30 C°:n, mikä yhdessä ympärivuorokautisen toiminnan kanssa edellyttää kestävää ja koeteltua teknologiaa. Sandvik ja Boliden toteuttivat usean kuukauden mittaisen kenttätestauksen, jolla todennettiin Sandvikin automatisoidun porausteknologian toimivuus ja suorituskyky kaivoksella. Tekninen tuki kenttätestien aikana jopa ylitti kaivoksen odotukset.

Kahta Leopard™ DI650i -uppoporauslaitetta ja AutoMine®-järjestelmää tullaan operoimaan Kevitsassa etäohjatusti joko porattavan kentän lähellä sijaitsevasta ohjauspisteestä tai kaivoksen valvomosta. Bolidenilla ja Sandvikilla on voimassa oleva sopimus, joka kattaa porakalustotoimitukset Kevitsaan, mukaan lukien porauslaitteiden uppovasarat, porakruunut, poraputket ja porakaluston huollot. Paikan päällä työskentelevä Sandvikin henkilökunta varmistaa jatkuvan tuen vuoden jokaisena päivänä ja auttaa maksimoimaan porauslaitteiden käyttöasteen, tuottavuuden ja luotettavuuden.

Leopard™ DI650i -porauslaitteet on varustettu iDrill-teknologialla, joka mahdollistaa skaalautuvan automaation aina täysin autonomiseen poraukseen saakka. iDrill automatisoi kaikki poraussyklin vaiheet porauslaitteen autonomisesta paikantamisesta puomin asemointiin sekä porauksen ja poraputkien käsittelyn kautta aina reiän viimeistelyyn, mikä takaa reikien tasaisen ja erinomaisen laadun.

AutoMine® Surface Drilling on automaatioratkaisu, joka on saatavissa kattavasti Sandvikin i-sarjan maanpäällisiin porauslaitteisiin. Sen etuja ovat parempi turvallisuus, kustannustehokkuus ja tuottavuuden kasvu. Järjestelmän avulla yksi operaattori pystyy ohjaamaan useita porauslaitteita mukavassa työskentely-ympäristössä ja turvallisesti joko näköyhteyden päästä tai kauempana sijaitsevasta valvomosta.

Lue seuraavaksi