Uutiset

Työkoneet

Sandvik Roadshow Seepsulan murskauslaitoksella

Ympäri Suomea järjestetyt Sandvik Roadshow -tapahtumat ovat keränneet alan ammattilaisia hyvin kokoon. Tällä kerralla esitelmien aiheet olivat Sandvikin murskaus- ja seulontalaitteiden esittelyn lisäksi melun- ja pölynhallinnasta sekä turvallisuustarkastuksista. Lopuksi murskauksen laatuasioihin vihkiytynyt Pekka Jauhiainen Sandvikilta luennoi laadun optimoinnista kiviainestuotannossa, eli miten saadaan haluttu lopputuote.

Käytännön sovelluksia päästiin katsomaan Seepsulan kiinteälle laitokselle Tuusulan puolelle Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyteen. Seepsula on panostanut työturvallisuuteen ja ympäristöseikkoihin enemmän kuin velvoitetaan ja siten työmaalla oli nähtävänä alan huippuosaamista Suomessa. Esimurskauksen melusuojarakennuksella, kuljettimien pölysuojilla sekä kastelujärjestelmillä on Seepsulan työmaan alue saatu hyvin vähäpölyiseksi kovasta tuotantotahdista huolimatta eikä melukaan kuulu monttualueen ulkopuolelle.

Seepsulan mittavalle työmaa-alueelle oli järjestetty lisäksi Sandvikin ”messuosasto”, jolla oli nähtävänä muun muassa Sandvik QA430 -seulontayksikkö ja uusi Sandvik HF0822c -hihnasyötin sekä muuta pienempää tarjonnasta.

Tapahtuman päätti KivenKovaKarting GP, jossa kivimiehet pääsivät mittelöimään paremmuudestaan Pohjoismaiden pisimmällä ja vauhdikkaimmalla VM Karting Centerin sisäradalla.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi