Uutiset

Työkoneet

Sandvik esittelee uuden älykkään pitkäreikäporauslaitteen

Sandvik Mining and Rock Solutions on lanseerannut uusimman i-sarjan päältäiskevän pitkäreikäporauslaitteen, Sandvik DL422i:n.

Sandvik esitteli akkukäyttöisen Sandvik DL422iE -porauslaitteen vuonna 2021 ja toi nyt markkinoille sen dieselkäyttöisen vastineen, joka on suunniteltu maanalaisen massalouhinnan 4 x 4 metrin tai sitä suurempiin tuotantoperiin. Sandvik DL422i tarjoaa akkukäyttöisen vastineensa tavoin tuottavuuden, luotettavuuden ja korkean käyttöasteen, niissäkin kaivosolosuhteissa, jotka eivät ole optimaaliset akkukäyttöisille laitteille.

”Uusi DL422i laajentaa i-sarjan pitkäreikäporauslaitteidemme valikoimaa ja alkaa korvata edeltäjäänsä Sandvik DL421:tä kaivoksissa”, sanoo Sandvikin pitkäreikäporauksen tuotepäällikkö Sami Anttila.

Sandvik DL422i:n ominaisuuksiin lukeutuvat automatisoidut toiminnot, tietoyhteydet, datan saatavuus ja entistä parempi poraustarkkuus. Lisäksi asiakkaiden käytössä on Sandvikin tekninen tuki ja käyttäjäkokemusta tukeva käyttökoulutus. Automatisoitu poraus vuoronvaihtojen yli voi parantaa Sandvikin muakaan tuottavuutta jopa 20 ja lisätä porausmetrejä jopa 10 prosenttia yhden vuoron aikana.

Digitalisaation hyötyjä

Sandvik DL422i on valmistajan mukaan erittäin älykäs porauslaite, joka sisältää mahdollisuuksia sekä automaation että etäohjauksen hyödyntämiseen. Se tarjoaa Sandvikin Platinum-tason automaatioratkaisun, sisältäen yhden reiän ja viuhkan automatisoidun porauksen, puomin automaattisen asemoinnin seuraavalle reiälle, automaattisen porauspaineen ohjauksen, porauskaavioiden ja toteumatietojen siirron (WLAN) sekä tietoyhteydet My Sandvik -etävalvontaan ja Sandvik DrillConnect -mobiilisovellukseen.

Myöhemmin vuonna 2022 tarjolle tulee myös ominaisuus etäporaukseen ja -ajoon, jolloin yhdellä ja samalla etäkäyttöliittymällä voidaan ohjata yhtä tai useampaa laitetta. Sandvik DrillConnect -mobiilisovelluksella voidaan helposti ja sujuvasti siirtää porauskaaviot, kerätä kattavat poraustiedot ja suorittaa vianmääritystä niissäkin kaivoksissa, joissa verkkoyhteydet ovat huonot tai niitä ei ole lainkaan.

Huipputuottavuutta ja -turvallisuutta

Sandvik DL422i on suunniteltu erittäintuottavaksi ja turvalliseksi ottaen samalla huomioon tulevaisuuden kaivostoimintojentarpeet. Ohjausjärjestelmään voidaankin päivittää uusia teknologioita laitteen elinkaaren aikana. Etäohjaus ja automaattinen poraus mahdollistaa miehittämättömän porauksen vuoronvaihtojen ja taukojen aikana, mikä nostaa laitteen käyttöastetta.

Tehokas HF1560ST-porakone takaa valmistajan mukaan erinomaisen kruunu-kivikontaktin, porauksen vakauden, tunkeumanopeuden ja suorituskyvyn. Sandvikin uudessa i-sarjan ohjaamossa on Sandvikin tiedotteen mukaan entistäkin turvallisempaa ja miellyttävämpää työskennellä. Näkyvyys ohjaamosta on parempi ja melutaso alhaisempi, ohjauspaneelia voi säätää ja istuimessa on täysi selkä-ja päätuki. Kääntyvien katteiden ansiosta pääkomponentteihin pääsee helposti käsiksi maan tasalta.

Lue seuraavaksi