Uutiset

Työkoneet

Samoter 2020: Bobcatin lisähydrauliikan hallinta palkittiin

Maaliskuussa (20.-25.3.) Italian Veronassa pidettävä Samoter-näyttely on jo palkinnut esillä olevia tuotteita. Bobcat sai ”teknisten innovaatioiden palkinnon” A-SAC -lisähydrauliikan hallintajärjestelmästään. Kyseessä on uusi kehittyneempi versio vuonna 2018 esitellystä SAC-järjestelmästä.

A-SAC on saatavilla uusin R-sarjan minikaivukoneisiin, jotka sijoittuvat painoluokkiin 2-4 tonnia. Kuljettaja voi sen avulla säätää lisähydrauliikan tuoton ja paineen helposti sopivaksi eri työlaitteille.

Järjestelmää käytetään ohjauspanelista oikeanpuoleisen kaivuvivun edestä.

Järjestelmään voidaan tallettaa seitsemän erilaista asetusta valmiiksi. Kuljettaja voi valita niitä kaivuvivun vaihtokatkaisimen ja peukalorullan avulla. Myös eri toiminnot voidaan alistaa kaivuvivuissa oleviin nappeihin ja rulliin kuljettajan mieltymysten mukaisesti.

”Kehitimme A-SAC-järjestelmän parantamaan edelleen alkuperäistä SAC-toimintoa sallimalla käyttäjän säätää esimerkiksi kunkin toiminnon nopeutta. Käyttäjä voi A-SAC-järjestelmää käyttämällä helposti mukauttaa hydrauliikan jopa seitsemälle eri työlaitteelle. Tämä parantaa suorituskykyä ja tarkkuutta”, kertoo Bobcat-minikaivukoneiden tuotelinjapäällikkö Robert Husar.

A-SAC-järjestelmä on saatavana lisävarusteena nykyisille ja tuleville Bobcat R-sarjan kaivukoneille, ja se voidaan myös jälkiasentaa kaikille vanhemmille Bobcat R-sarjalaisille painoluokissa 2-4 tonnia.

Esimerkiksi kourakäytössä kuljettaja voi itse säätää kallistus- ja pyöritystoiminnon vasemman kaivuvivun hallintoihin ja avautumis-/ ja sulkeutumisen oikeanpuoleiseen vipuun. Nopeudet voi niin ikään säätää vaikkapa kuljettajan ammattitaidon tai työn mukaisesti. Ja jos muita kouran nopeuksia ja hallintatapoja on tallennettu muistiin, on ne nopeasti sieltä otettavissa käyttöön.

Bobcatin R-minikaivukoneperhe koostuu viidestä mallista; E26, E27z, E27, E34 ja E35z.

Lue seuraavaksi