Uutiset

Työkoneet

Sähkökomponentit vaativiin kohteisiin

Elektrolind Oy on perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1995. ”Tuotevalikoima on ollut alusta lähtien suurin piirtein sama, mutta esimerkiksi Aurora-ilmastointilaitteet ovat olleet meillä vasta muutaman vuoden”, kertoo Jan Barck. ”Alkuun yrityksemme toimi omakotitalon kellarissa, jossa ahkeroimme vaimoni kanssa. Nykyään yrityksemme työllistää viisi henkilöä Espoon Muuralassa sijaitsevassa toimipisteessä.”

Tuotteita Elektrolindillä on ajoneuvoteollisuuden lisäksi automaatio-, prosessi- ja elektroniikkateollisuudelle. Tuotteet ovat laadukkaita ja tuotevalikoima uusiutuu vastaamaan uusimpia haasteita. ”Esimerkiksi juuri nyt meille on tulossa pääkytkimet suurille tasavirroille. Näitä käytetään hybridi-autoissa, joita alkaa tulla myös hyötyajoneuvopuolelle”, sanoo Barck.

Komponenteista räätälöityihin kokonaisuuksiin

Ohjaamoiden ilmastointilaitteet ovat yksi keskeinen alue Elektrolindin toiminnassa. Saksalaiset Aurora-laitteet käsittävät kaiken yksinkertaisista ilmasuuttimista täydellisiin lämmitys- / jäähdytysilmastointijärjestelmiin. ”Pääasiassa olemme suunnitelleet ja toimittaneet erilaisia kokonaisuuksia työkoneiden ohjaamoiden valmistajille, mutta meillä on valmiudet suunnitella ja toimittaa myös esimerkiksi veneiden ja bussien ilmastointijärjestelmiä. Suunnittelu lähtee 3D-hyttikuvista, joihin tehdään suunnitelma laitekokonaisuudesta. Toimitamme asiakkaalle asennusvalmiin kokonaisuuden, mikä on helppo ja nopea asentaa ohjaamon kokoonpanon yhteydessä.”

Päämiestensä tuotevalikoimista Elektrolind pystyy tarjoamaan kokonaispalvelun korirakentajille. ”Laatu ja toimitusvarmuus on meillä todella korkealla tasolla”, lupaa Barck. ”Mahdollisissa ongelmissa autamme täällä paikallisesti niin hyvin kuin mahdollista. Pyrimme asiakkaidemme kanssa kumppanuuteen, jolloin tunnemme asiakkaidemme tarpeet ja pystymme siten tarjoamaan heille aina parhaita ratkaisuja.”

Brigade-kamerajärjestelmät

Laadustaan tunnetut Brigade-peruutuskamerajärjestelmät täydentävät osaltaan korirakentajien tarpeita, mutta näitä myydään merkittävästi myös jälkiasennuksiin. Brigade on toiminut peruutusvaroitusjärjestelmien parissa yli 30 vuotta ja peruutuskameroidenkin kanssa päälle 20 vuotta. Brigade-tuotteet on tehty kestämään pitkäaikaista käyttöä myös vaativissa suomalaisissa olosuhteissa.

”Brigade-kameroita on käytetty menestyksekkäästi esimerkiksi maarakennuskoneissa vaativissa paikoissa. Esimerkiksi eräs kamera on kestänyt monta vuotta sora-auton alustaan asennettuna”, tietää Brigade-kameroihin erikoistunut tekninen myyjä Markus Salmi Elektrolindiltä.

Kameroita on erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta kaikkia niitä yhdistää korkea tekninen laatu. ”Tänä vuonna saimme uuden sulkijaläpällisen kameramallin, joka on aikaisempia vastaavia edullisempi, mutta perustekniikaltaan vastaava kuin aikaisemmatkin mallit. Tälle kameralle ei ole vielä tehty yhtä perusteellisia käytännön testejä vaativissa olosuhteissa kuin ’raskaan sarjan’ kameroille. Hinta/laatu -suhteen perusteella tälle kameramallille voi odottaa suurta suosiota esimerkiksi jakeluautoissa, pakettiautoissa ja matkailuautoissa.”

Salmi huomauttaa, että asiakkaat menevät helposti ”vipuun” vertaillessaan kameroiden teknisiä tietoja. ”Halvat kamerat voivat teknisten tietojen valossa näyttää aivan yhtä hyviltä kuin Brigaden kamerat, mutta käytännön ominaisuudet voivat olla aivan jotakin muuta. Brigaden ominaisuudet ovat käytännössä testattuja ja niihin voi luottaa. Kameran valinnasta kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa.

Kameroiden ohella järjestelmiin kuuluu luonnollisesti kaapelit ja näytöt, joita on erilaisiin käyttötarkoituksiin ja -paikkoihin. ”Tarvittaessa myös räätälöimme erikoiskaapeleita ja esimerkiksi liitäntöjä olemassa oleviin monitoreihin”, kertoo Salmi. Sopivia valmiita monitoreja on muun muassa kaivinkoneissa ja takseissa.

”Brigaden kamerat ovat yhteensopivia myös vanhempien järjestelmien kanssa, joten rikkoutuneen tilalle löytyy helposti uusi ja mahdollisesti kehittyneempi versio.”

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi