Uutiset

Työkoneet

Sähkökäyttöinen LM Trac esittäytyy Lepaalla

Täyssähkökäyttöinen LM Trac 287 Electric -ympäristönhoitokone esitellään Lepaan puutarha- ja konenäyttelyssä kuluvan viikon lopulla 17.–19.8.2023 pe–la. Oy Lai-Mu Ab on tänäkin kesänä mukana esitellen tätä uutta täyssähkö-LM Traciä. Kone on toteutettu yhdessä työkoneiden sähköistyksiä suunnittelevan Hybria Oy:n kanssa.

Uutuusmalli perustuu LM Trac -malliston pienimpään 287-malliin, joka saa nyt voimansa kolmesta sähkömoottorista. Suuret etupyörät yhdessä ohjaavien takapyörien kanssa tekevät koneesta ketterän. Ohjaamo on sijoitettu etupyörien päälle, minkä ansiosta kuljettajalla on erittäin hyvä näkyvyys työkohteeseen ja työlaitteelle. Ulkomitoiltaan uusi sähkökäyttöinen LM Trac 287 E on polttomoottoriveljensä LM Trac 287:n kaltainen, mutta paino on hieman kasvanut akuston myötä ollen nyt 1 800 kilogrammaa.

Miellyttävää ja vakaata ajoa

Koneen ohjaamo hallintalaitteineen on sama kuin 287-mallissa. Runko on kokonaan uutta konstruktiota uuden voimalinjan myötä. Koneessa on kaksi 23 kilowattitunnin litiumioniakkua. Toinen niistä on sijoitettu koneen takapäähän dieselmoottorin tilalle ja toinen alas etupyörien takapuolelle. Tällä sijoittelulla on painopiste saatu hyvin alas, mikä parantaa kapean ja korkean työkoneen käsiteltävyyttä.

lmastointilaite, ilmajousitettu istuin, led-työvalot ja radio/cd-soitin ovat vakiovarusteita.

Kolme sähkömoottoria

Molemmilla etupyörillä on oma sähkömoottori ajoa varten (20 kW/kpl). Kolmas sähkömoottori (10 kW) pyörittää pientä hydrauliikkapumppua, joka huolehtii niin sanotusta kevythydrauliikasta eli etunostolaitteen ja ohjauksen hydraulisista toiminnoista.

Akkupaketin lataus hoituu sähköautoista tutulla Type 2 -pistokkeella, joten virransaanti on taattu hyvin kaupunkialueilla, joissa on jo runsaasti julkisia latauspisteitä.

Työpäivä yhdellä latauksella

Kenttäkokeet Hollannissa ovat osoittaneet, että yhden kahdeksantuntisen työpäivän läpivienti koneelle tyypillisessä työtehtävässä, esim. rikkaruohoharjauksessa onnistuu yhdellä latauksella (2×23 kWh:n akkupaketilla) varsin helposti.

Esillä myös muu mallisto

Uusi LM Trac 287 Electric nähdään Lepaalla rikkaruohoharjavarustuksella. Lisäksi osastolla on esillä polttomoottorinen LM Trac 287 varustettuna 3,0-metrisellä ruohonleikkurilla, LM Trac 587 varustettuna lehti-imurilla ja -säiliöllä sekä LM Trac 687 varustettuna harjalla ja vesisäiliöllä.

LM Trac 287 Electric
LM Trac 287
LM Trac 587
LM Trac 687


Tervetuloa kokemaan työnteon helppous!

LM Tracit löytyvät osastolta numero kaksi, joka on heti pääportin vasemmalla puolella. Finnsiirron ja Laimun väki toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan sähköiseen uutuuteen sekä muihin LM Trac -malleihin.


Finnsiirto Group hoitaa LM Trac -ympäristönhoitokoneiden jälleenmyynnin Suomessa. Koneita on saatavilla kaikista Finnsiirto Groupin toimipisteistä, eli Finnsiirron, Telakoneen ja Simerin pisteistä kautta maan.


Lue seuraavaksi