Uutiset

Työkoneet

Sähköistys vastaa tulevaisuuden tarpeisiin

Suomalainen ympäristöteknologiaratkaisujen edelläkävijä Tana Oy esittelee IFAT 2024 -tapahtumassa Münchenissä 13.–17.5. kaksi uutta sähkörepijää, joista toinen on messuilla lanseerattava TANA Shark 440E. Sähkörepijöiden tuoteperhe tarjoaa jokaiseen käyttötarkoitukseen tehokkaan ja taloudellisen sähkörepijän, joka tukee Tanan asiakkaiden ympäristötavoitteita ja menestystä kilpailutuksissa.

Suomalainen Tana Oy esittelee Münchenin IFAT-messuilla uutuutensa sähkötoimisen, kiinteällä alustalla toimivan TANA Shark 440E repijän. ”Sen myötä tuoteperhe on valmis. Voimme tarjota sähkötoimista repijää tarvitsevalle asiakkaalle sopivan ratkaisun jokaiseen tarpeeseen”, Tanan tuotepäällikkö Eetu Tuovinen iloitsee.

TANA Shark 440E sopii hyvin asiakkaille, jotka keskittyvät käsittelemään yhden lajin jätettä kiertotalouden raaka-aineeksi.

”Ensimmäiset TANA Shark 440E hankkineet asiakkaat käsittelevät esimerkiksi renkaita, paperiteollisuuden metallipistoista rejektiä, pulpperiköysiä sekä erikoismateriaaleja, kuten piirilevyjä ja alumiiniromua. Laite repii tehokkaasti jakeita, joista kaikki laitteet eivät tahdo selvitä.”

TANA Shark 440ET: kuljeta repijää, älä jätettä

Mobiilirepijä TANA Shark 440ET on markkinoiden ensimmäinen repijämalli, jossa liikuteltavuus ja sähkökäyttö yhdistyvät. ”Molemmat laitteet kykenevät repimään monipuolisesti samoja materiaaleja samalla teholla, ja valinta kahden sähkörepijän välillä syntyykin puhtaasti asiakkaan tarpeesta.”

Repijöiden pohjana on jo 2000-luvun alussa lanseerattu TANA Shark -mallisto, jonka ominaisuuksista kestävyys ja monikäyttöisyys ja ovat saavuttaneet asiakasrajapinnassa lähes ikonisen aseman. Sähkörepijät perustuvat asiakkaiden toiveisiin.

Molemmissa repijöissä sähköinen voimalinja vastaa revinnästä. Mobiilissa TANA Shark 440ET:ssä on mukana pieni dieselmoottori, jonka avulla laitetta voidaan ajaa itsenäisesti tuotantolaitoksella käsittelypisteeltä toiselle.

”Monella asiakkaallamme on useita eri jätejakeita käsiteltävänä eri puolilla pihaa, jolloin on tärkeää, että konetta voi liikutella. Apumoottorin avulla se on vaivatonta.”

Sähköisyys tukee siirtymää kohti vastuullista käsittelyä

Viime vuodet Tanalla on satsattu erityisesti sähköisiin voimalinjoihin. Työkoneiden sähköistyminen istuu vahvistuvaan ympäristötietoisuuden ja vastuullisen liiketoiminnan megatrendiin.

”Moni asiakkaamme katsoo sähkön suuntaan omasta halustaan, mistä olemme todella iloisia. Samalla julkisten kilpailutusten kriteerit sekä eri maiden tukipolitiikat vievät kehitystä siihen suuntaan, että sähkö alkaa olla monelle asiakkaallemme myös kannattavin voimalinja.”

Kiertotalousalan sääntely kiristyy ja usein toiminnassa on mukana myös yhteiskunnan rahoitusta. ”Regulaatio kilpailutuksissa tiukkenee ja myös palveluketjussa mukana olevien yritysten lähipäästöjä katsotaan aiempaa tarkemmalla silmällä. Siinä sähkörepijät ovat asiakkaidemme tukena.”


Lue seuraavaksi