Uutiset

Työkoneet

Rudukselta rekrykoulutus murskaamotyöntekijöille

Suomen rakentamisessa tarvitaan kiviaineksia ja alan teollisuudessa osaajia. Rudus tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua murskaamotyöntekijäksi ja aloittaa uusi ura kiviainesasemilla eri puolilla Suomea.

Erilaiset kiviainekset ja jalostetut rakennuskivet ovat rakentamisen perusmateriaaleja. Soravarantojen supistuessa kiviaineksien käyttö lisääntyy. Kiviainesasemista on tullut tuotantolaitoksia, joissa käytetään entistä enemmän elektroniikkaa ja tietotekniikkaa. Murskaamotyöntekijöiden keski-ikä nousee ja nuorista, ammattitaitoisista murskaamotyöntekijöistä on pian pula. Tämä voi pahimmassa tapauksessa heikentää yritysten kilpailukykyä.

Rekrykoulutuksella uusi ammatti
Ruduksen uusi rekrykoulutus tarjoaa mahdollisuuden hankkia työpaikka murskaamotyöntekijänä ilman aiempaa alan kokemusta Koulutus kestää viisi kuukautta. Haku koulutukseen on käynnissä 14.5. asti ja koulutus alkaa kesäkuussa.

Koulutus antaa laaja-alaiset perustiedot murskaustyöstä. Muutaman vuoden ammatissa työskentelyn jälkeen voi suorittaa maarakennusalan ammattitutkinnon.

Lähiopetus järjestetään Helsingissä muutamassa parin viikon jaksossa. Työharjoittelu tehdään eri puolilla Suomea.

Rakentaminen ei Suomesta lopu, joten kiviaineksia tarvitaan aina eli alan työllisyys on taattu. Ruduksen kiviainesasemilla työskentelevät murskaamotyöntekijät tekevät raskasta, osaamista vaativaa, usein reissuluonteista, mutta hyvin antoisaa työtä.

Kohti pitkäaikaista työpaikkaa
Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille ja esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutettavilta vaaditaan vähintään 20 vuoden ikää ja B-ajokorttia.

Koulutukseen ei haeta valmiita osaajia, vaan halutaan kouluttaa alalle uusia ammattilaisia, joilla on tähtäimessä vakituinen, pitkäaikainen työpaikka.

Ruduksen rekrykoulutus toteutetaan yhteistyössä Taitotalon ja Swerockin kanssa.

Lue seuraavaksi