Uutiset

Työkoneet

Rototiltin uusi keskusvarasto käyttöön

Rototiltin uusi Arlandan keskusvarasto on otettu käyttöön. Sen on lisälaitevalmistajan mukaan suuri päivä heidän asiakkailleen. Uusi varasto sijaitsee Rosersbergissä, joka on sopivasti lähellä Arlandan lentokenttää, Tukholman pohjoispuolella. Varastoinvestointi lyhentää varaosien toimitusaikoja sekä parantaa palvelujen joustavuutta ja käytettävyyttä.
”Arkipäivänä ennen kello 16:tta tehdyt tilaukset saadaan asiakkaille perille Pohjoismaihin jo seuraavana päivänä”, luvataan Rotiltiltä.

”Tämä on jälkimarkkinointimme kaukonäköinen investointi, jonka tavoitteena on tarjota parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme. Tiedämme, miten tärkeää on pystyä pitämään koneet käynnissä”, sanoo Rototiltin jälkimarkkinointipäällikkö Jan Karlsson.

Juhlalliseen käyttöönottoseremoniaan kuuluivat asianmukainen nauhanleikkaus, tutustumiskäynti jakelukeskuksessa ja syötävää kuohujuomineen. Kutsuvieraina paikalla nähtiin muun muassa Rototiltin asiakkaita, jälleenmyyjiä ja median edustajia.

”Tämä on meille suuri päivä ja tärkeä askel kasvussamme. Yhtä tärkeä askel tämä on myös asiakkaillemme, jotka tulevat huomaamaan siitä syntyvät parannukset”, toteaa Karlsson.

Jakeluvarasto on globaalin logistiikkayhtiö DSV:n rakennuttama uusi rakennus, josta Rototiltin käytössä on 2 500 neliömetriä lattiapinta-alaa ja 2 000 kuormalavapaikkaa. Kun Rototilt ja DSV kehittivät palvelua, oli tehokkuus asiakkaan näkökulmasta se keskeinen tavoite. Elektronisesti ohjattu automaattivarasto noutaa pienimmät tuotteet pakkauspisteeseen, josta tilaus toimitetaan edelleen seurattavana lähetyksenä. Investointi keskusvarastoon tarkoittaa, että Rototilt keskittää jatkossa koko varaosavalikoimansa Rosersbergiin Vindelnin sijasta, jossa yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat.

”Tästä lähtien kaikki varaosat lähetetään täältä. Kun tuotanto ja varaosavarasto on nyt eriytetty, avautuu meille uusia mahdollisuuksia. Tätä asiakkaamme ovat toivoneet. Koneiden on oltava keskeytyksettä käytettävissä, ja sen pohjalta haluamme kehittää jälkimarkkinointiamme. Tämä investointi on suuri edistysaskel”, jatkaa Karlsson.

Rosersberg on keskellä Pohjois-Tukholman logistiikkakeskusta. Matka sieltä Arlandan lentokentälle on seitsemän kilometriä ja E4-tie on vain kilometrin päässä. Tämä merkitsee suurta parannusta varsinkin pohjoismaisille asiakkaillemme, jotka voivat tehdä tilauksen arkisin seuraavana päivänä toimitettavaksi vielä ennen kello 16:tta. Muualle Eurooppaan toimitukset nopeutuvat yhdellä päivällä.

”Olemme tehneet perusteelliset selvitykset asiakkaillemme parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. Sijainnin valinta ja yhteistyö DSV:n kanssa tarkoittaa, että saamme käytettäväksi paremmat ja kustannustehokkaammat kuljetusratkaisut. Suuret tilat tarkoittavat myös, että voimme kasvaa ajan myötä ilman lisäsijoituksia kiinteistöihin”, sanoo Karlsson.

Kaikkien jakelukeskuksen tarjoamien mahdollisuuksien ansiosta voimme nyt jatkaa kehitystyötämme.

”Emme lopeta tähän. Asiakkaamme asettavat meille suuria vaatimuksia ja tutkimme jatkuvasti, miten voisimme parantaa jälkimarkkinointiamme asiakkaiden kasvavien tarpeiden täyttämiseksi”, päättää Karlsson.


Lue seuraavaksi