Uutiset

Työkoneet

Rototilt – yhdellä hydrauliikkapiirillä

Rototilt on kehittänyt ratkaisun, jolla suurvirtausta vaativia työlaitteita ja kallistuvaa kauhanpyörittäjää voidaan käyttää koneissa, joissa on vain yksi hydrauliikkapiiri. Lisävarusteelle on haettu patenttia ja sen nimi on High Flow Controller (HFC).

”HFC on älykäs ratkaisu, joka merkitsee, että periaatteessa kaikilla peruskoneilla voidaan käyttää suurvirtausta vaativia työlaitteita ja kauhanpyörittäjää – samanaikaisesti”, tuotepäällikkö Sven-Roger Ekström sanoo.

”Yksinkertaisesti sanottuna kauhanpyörittäjää voi nyt käyttää yhtä aikaa sellaisten työlaitteiden kanssa, jotka vaativat suurvirtausta yhteen suuntaan, kuten avoharjoja tai suuria maatäryttimiä. Ennen tämä oli mahdollista vain, jos peruskoneessa oli asennettuna useita hydrauliikkapiirejä. HFC:n ansiosta tämän mahdollistamiseen tarvitaan vain yksi vasarahydrauliikkapiiri, joka on periaatteessa kaikissa markkinoilla olevissa koneissa”, valistaa Ekström.

Öljy jakautuu työlaitteen ja kauhapyörittäjän välille, mikä hidastaa rototiltin kaikkia toimintoja.  Kuljettaja käyttää kaivuvipujaan virtauksen ohjaamiseen proportionaalisesti sekä työlaitteeseen että kauhanpyörittäjään Rototiltin Innovative Control System (ICS) -ohjausjärjestelmän avulla.

HFC edellyttää Rototilt-malleja R4, R5, R6 tai R8, joissa on suurvirtausläpivienti ja ICS.

Lue seuraavaksi