Uutiset

Työkoneet

Rotator & Furukawa – yhteistyötä jo 30 vuotta

Rotator oy tuo maahan, myy ja huoltaa monenlaisia maanrakennuksen, teollisuuden ja rakentamisen työkoneita. Yksi Rotatorin pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista on japanilainen Furukawa, jonka tuotteiden maahantuonnin Rotator aloitti jo vuonna 1989. Tänä vuonna juhlitaan 30-vuotista yhteistyötä. ”Japanilaiset suuryritykset tunnetaan siitä, että niiden toiminnassa yhdistyy perinteiden kunnioittaminen, teknologinen huippuosaaminen ja tuotekehitykseen panostaminen. Myös Furukawa kuuluu perinteisiin konserneihin, joiden toiminta on ollut vakaata ja menestys vahvaa jatkuvan tuotekehityksen ansiosta”, kerrotaan Rotatorilta.

Furukawan hydraulisten iskuvasaroiden FXJ-sarja on tarkoitettu 9 – 75 tonnin kaivukoneisiin.

Furukawan tarina alkoi vuonna 1875, jolloin yrityksen perustaja Ichibei Furukawa avasi Kusaran kuparikaivoksen. Omien tuotteiden valmistus käynnistyi vuonna 1914, kun yritys kehitti ensimmäisen oman porauslaitteen. Vastauksena markkinoiden vaatimuksiin vuonna 1918 perustettiin Furukawa Mining co. ltd ja vuonna 1920 Furukawa Electric co. ltd. Furukawan matka kohti nykyistä pörssinoteerattua ja globaalisti toimivaa monialakonsernia oli alkanut.

Kivenkäsittelyyn tarkoitettujen työkalujen valmistuksen kasvaessa perustettiin vuonna 1961 Furukawa Rock Drill co., kun yritys alkoi maailmanlaajuisesti myydä alun perin omaan käyttöön kehitettyjä laitteita. FRD vastaa porakoneiden, porajumbojen, murskainten ja hydraulisten iskuvasaroiden suunnittelusta, tuotekehityksestä, valmistuksesta ja markkinoinnista.  Parhaiten Furukawa tunnetaan laadukkaista iskuvasaroistaan, mutta Rotatorin laajasta Furukawa-tuotevalikoimasta löytyy monenlaisia muitakin edistyksellisiä tuotteita, kuten purku- ja erikoistyökaluja. Furukawan iskuvasaroita, purku- ja lajittelukouria sekä purkupihtejä on saatavilla myös Rotarentin vuokrakoneisiin.

Japanilaista laatua ja suomalaista palvelua

Furukawan tuotteiden tunnusmerkkejä ovat laatu, tehokkuus, luotettavuus, kestävyys sekä pienet kunnossapito- ja huoltokustannukset. Tuotteilla on Suomessakin tyytyväinen ja koko ajan kasvava asiakaskunta. 

“Kuluneiden 30 vuoden aikana kertyneet kokemukset ovat vakuuttaneet sekä meidät että asiakkaat Furukawan tuotteiden luotettavuudesta ja käyttövarmuudesta. Yksittäinen laite saattaa olla käytössä kymmeniä vuosia, kunhan siitä pidetään hyvää huolta”, kertoo myyntipäällikkö Janne Salomäki, joka vastaa Rotator oy:ssä Furukawa-tuotteista.

”Vahvuuksiamme ovat toimitusvarmuus, toimitusnopeus ja jälkipalvelujen kattavuus. Laitteen saa käyttöön nopeasti ja jos asiakkaalle tulee ongelmia, Rotatorin valtakunnallinen huoltoverkosto takaa sen, että apu tulee nopeasti. Kun mukaan lasketaan Rotatorin maanrakennuspuolen työntekijöiden lisäksi jälkipalveluiden ja paikallisten sopimushuoltajien työntekijät, niin kaikkiaan Suomessa on melkein 200 ihmistä, jotka palvelevat Rotatorin asiakkaita Furukawa-tuotteisiin liittyvissä asioissa”, päättää Salomäki.

Lue myös artikkeli Furukawan tehtailta vuodelta 2018.

Suomalaisryhmä tutustumassa vuonna 2018 Furukawan Takasakin tehtaaseen, missä valmistetaan hydraulisia iskuvasaroita sekä erilaisia purkutyölaitteita.

Yoshi-tuotantolaitoksessa tehdään poravaunuja sekä tunnelijumboja maailman markkinoille.

Lue seuraavaksi