Uutiset

Työkoneet

Robit Rocktools niittää kunniaa

Suomen ainoa porakruunuvalmistaja Robit Rocktools Ltd valittiin yhdeksi viime vuoden Suomen Yrittäjien Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saajaksi. Nyt Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry:n Markkinointihenkisin insinööri 2014 -kilpailussa toisena voittajana palkittiin DI Harri Sjöholm Robit Rocktoolsista. Toinen Markkinointihenkisin insinööri -kilpailun palkittu Mikko Kuitunen on ohjelmistoalan yritys Vincit Oy:n perustaja ja primus motor.

Harri Sjöholm on sarjayrittäjä, joka on vuonna 1988 perustanut liikkeenjohdon konsultointiin keskittyvän SWOT-Consulting Oy:n ja vuonna 1994 hän perusti Robit Rocktools Oy:n.

Harri Sjöholm on yrittäjänä kasvuhakuinen. Hän on hankkinut yrityksiinsä kasvua ajatellen monipuolista, ammattimaista johtamisosaamista sekä operatiiviseen johtoon että hallitukseen. Sjöholm on ollut perustamassa yrittäjien yhteistä Kasvuryhmää, jonka tavoitteena on herättää suomalaisten yritysten kasvuhaluja.

Lempääläläinen Robit Rocktools Ltd valmistaa porakruunuja kallion louhintaan ja erikoisteriä maaporaukseen. Se on voimakkaasti vientiyritys – se vie tuotteitaan yli sataan maahan. Menestyksen salaisuus on aktiivinen jalkatyö maailmanlaajuisesti ja korkealaatuiset tuotteet.

Yritys on kasvanut systemaattisella ja nöyrällä asenteella globaaliksi valmistajaksi. Liikevaihto on kymmenkertaistunut kahdeksassa vuodessa. Tänä vuonna yritys odottaa 15 prosentin kasvua, vaikka markkinoilta ei heltiä kasvuapua.
Taantuman keskellä vuonna 2009 yritysjohto päätti, että ketään ei irtisanota. Koska takana oli hyviä vuosia, johto ajatteli, että kaikille tulosta tehneille kuuluu turva.

Lue seuraavaksi