Uutiset

Työkoneet

Robby Bosch – Mies ja Bobcat

Hollantilainen Robby Bosch on vuosien mittaan tullut tutuksi maailman ja Suomenkin näyttelyissä ja nimen omaan Bobcat-työnäytöksissä.  Mies on ollut esimerkiksi Lepaa-näyttelyssä yli 20 kertaa, ensimmäisen kerran jo vuonna 1983. Muutkin kotimaan näyttelyt mies on kolunnut. Lepaa on yksi miehen TOP3-kärkeen sijoittuvista näyttelyistä maailmassa. Maa on tasalaatuista ja soveltuu pyöräalustaistenkin pienkuormaajien esittelyyn hyvin.

Robbyn idea ei ole pelkästään ajaa koneella, vaan myös demonstroida Bobcat -työlaitteiden soveltuvuutta erilaisiin työtehtäviin.  Hänen mukaansa Bobcat on erityinen työkone, koska se soveltuu viherrakentamiseen, lumitöihin, rakennustyömaalle, maatilalle, purkutöihin ja lukuisiin muihinkin tehtäviin.

Robbyn mielestä Bobcat-demonäytös kannattaa säilyttää jo perinteiden jatkamiseksikin osana näyttelyitä. Näin Bobcat jää kaikille paremmin mieleen.   Yleensä yleisöä on paljon paikalla, kun Bobcat ja Robby häärivät pilttuussaan.  Ammattilaisetkin saavat virikkeitä omaa tekemiseensä ja oppivat hyödyntämään Bobcatin monipuolisuutta.

Robby aloitti alalla jo 70-luvulla paikallisen jälleenmyyjän palveluksessa, mutta aika nopeasti mies siirtyi Bobcat-tehtaan palkkalistoille.  Hän on ollut työsuhteessa kotimaansa lisäksi Englannissa, Italiassa, USA:ssa ja Tšekissä.  Matkapäiviä nykyään kertyy 180-200 vuodessa.  Pääosin työt vievät Euroopan lisäksi Lähi-Itään ja Afrikkaan.

Kysymykseen työssä jaksamisesta, Robbylla on nopeasti vastaus valmiina.

”Kyllä se on tämä intohimo eli ”Passion for Bobcat”. Tykkään kyllä matkustamisesta muutenkin.  Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista lasta. Ilman perheen hyväksyntää tällaisen ammatin harjoittaminen tuskin olisikaan ollut mahdollista.”

Bobcat saapui Eurooppaan vuonna 1964, ja tänä vuonna saavutettiin miljoonan valmistetun pienkuormaajan rajapyykki. Siitä Robby on erityisen ylpeä.  Kukaan kilpailijoista ei ole päässyt lähellekään vastaavaa valmistusmäärää.  Mallisto uudistuu parhaillaan. Lepaalla Robby ajoi uudella Bobcat S450-pienkuormaajalla. Tänä  vuonna näyttelypäällikkö Elina Vuori Lepaa 2014 –näyttelystä halusi muistaa Robby Boschia erikoispalkinnolla pitkään jatkuneesta yhteistyöstä.

Lue seuraavaksi