Uutiset

Työkoneet

Viikko Baumaan – Konepörssin toimitus mukana tapahtumassa

Kun Euroopan päätapahtuma eli Mansen Mörinät on saatu onnellisesti päätökseen, niin lokakuun 24.–30. välisenä aikana rakennusalan ammattilaiset suuntaavat Saksan Müncheniin. Edellisen kerran Bauma pidettiin vuonna 2019 ja jokainen muistaa mihin maailma tuolloin loppuvuodesta alkoi ajautumaan. Parin vuoden ajalta kaikki alan näyttelyt peruuntuivat tai siirtyivät. Koronaepidemia aiheutti varmasti harmaita lisähiuksia Messe Münchenkin järjestäjien päälaelle. Vuoden 2022 näyttely päätettiinkin jo hyvissä ajoin siirtää keväästä syksyyn eli lokakuuhun.


Artikkelikuva: Messualueella on käynyt melkoinen kuhina jo kuukausien ajan. Bauman kaltaisen tapahtuman rakentaminen ei onnistu aivan äkkiä. (kuva: Messe München)


Vuonna 2019 koettiin kaikkien aikojen kävijäennätys eli 620 000 ihmistä vaelsi messuporttien läpi tutustumaan kaiken kattavaan tarjontaan. Kolme vuotta aiemmin kävijämäärä oli 40 000 pienempi. Baumahan järjestetään kolmen vuoden välein.

Epäilemättä samat tutut vaikeudet Baumassa jatkuvat tänäkin vuonna. Hotellien huima ylihinnoittelu, liikenteen takkuaminen, täpötäydet messujunat ja osastojen ylikansoittuminen ovat Bauman tuttuja ongelmia. Tosin edelliskerrasta, lähes 3 800 näytteilleasettajan määrästä on laskua hieman eli nyt 3 100 yritystä on varannut osastonsa. Tämä pienentää ehkä ruuhkia ja kävijämääriä hieman. Katsottavaa on silti edelleen useiden päivien ajaksi.

Vuoden 2019 Bauma viidessä minuutissa.

Joitakin isoja näytteilleasettajia puuttuu. Esimerkiksi sellaiset vahvat valmistajat kuin JCB, Sandvik ja Volvo Construction Equipment ovat jättäytyneet pois. Bauma on valtava ponnistus niin ajallisesti kuin etenkin taloudellisesti.

Omille pikkujaloille kannattaa kertoa sellainen tieto, että messualueen koko on yli 60 hehtaaria. Kokenut messukävijä varaakin jalkaansa lenkkarit krokotiilinahkaisten tanssikenkien sijaan.

Konepörssin toimittajat kiertävät messualueella maanantaista torstaihin ja aikataulut ovat tiukat. Joten jos sinulla on uutisoitavaa ja haluat toimittajan vierailevan osastollasi, niin ota yhteyttä hyvissä ajoin: olli.paivio@almamedia.fi tai 044 0316 784.
Lue seuraavaksi