Uutiset

Työkoneet

Ota Bauma haltuun!

Bauman kävijän, ei ehdoton, vaan välttämätön, matkavaruste on älypuhelimeen ladattava Bauma-sovellus (appi). Ilman sitä ei teräshenkilönkään kannata lähteä yli 60 hehtaarin messualuetta sukkuloimaan edestakaisin. Väsy tulee varmasti, ja aikakin loppuu kesken. Bauma-appi tuo helpotusta alueella navigointiin. Useimmilla meistä kun on ne tietyt osastot, jotka täytyy käydä katsastamassa. Appista löytyy nimen perusteella näytteilleasettajan sijainti kartalla. Ja kun kulloinenkin sijainti on tiedossa, osaa appi neuvoa käännös käännökseltä reitin halutulle osastolle autonavigaattoreista tutulla tavalla.

Sovellukseen on listattu kaikki näytteilleasettajat sijaintitietoineen. Haku on helppoa, vaikka ohjelma puhuu vain Lontoon murretta. Näytteilleasettajatiedosta on suora linkitys karttapohjaan. Sovellukseen tulee myös jopa messujenkin aikana päivityksiä, lähinnä näytteilleasettajien lisäyksiä tai poistoja. Näin saatavilla on aina se uusin tieto.

Omat vierailukohteet kannattaa tallettaa jo etukäteen suosikkilistaan. Siinä hyvää ajankulua esimerkiksi menomatkan lennolle. Paikanpäällä sitten suunnitellut kohteet sijainteineen löytyvät nopeasti. Suosikit näkyvät myös kartalla. Joskus kohteet voivat olla lähekkäinkin. Appi kertoo sen silmänräpäyksessä.
Jäljelle enää loputon tallusteleminen, sovelluksesta huolimatta. Sen avulla askelten määrä kuitenkin vähenee oleellisesti.

Siinä alueen yleiskartta. Messualueen leveys lähes 1,5 kilometriä ja korkeus lähes kilometrin.


Paikalla käyneet jo tietävätkin tapahtuman laajuuden, ja ymmärtävät sovelluksen tuoman helpotuksen. Sovellus myös poistaa paksun, siis erittäin paksun, messuluettelon mukanaan kantamisen sekä opastekarttojen selailun alueella. Ensikertalaistenkin on syytä uskoa, vaikka ei ole nähnytkään.

Sovellus kannattaa siis ladata heti älypuhelimeen sekä hieman pyöritellä valikoita, jotta homma sujuu sitten näppärästi siellä kymmenien tuhansien messuvieraiden seassa. Ja lentokoneessa viimeistään tekee sen suosikkilistan. Konepörssin toimittajia appi ei valitettavasti löydä, mutta muistakaa morjenstaa, jos sellainen teitä vastaan pyyhältää.   

Yksittäisen hallin pinta-ala vastaa kutakuinkin koko Helsingin messukeskuksen pinta-alaa. Halleja on yhteensä 18. Lisäksi on siis vielä pinta-alaltaan hallien yhteenlaskettua alaa vastaava ulkonäyttelyalue, alueen itä- ja pohjoisosa.
Bauma-appi on ladattavissa Android- ja iPhone-puhelimiin sovelluskaupasta.

Hakusanaksi ”Bauma 2022”.


Gute Reise!

Lue seuraavaksi