Uutiset

Työkoneet

Rauman Pihapojat luottaa LM Trac -kiinteistönhoitokoneisiin

Raumallakin koettiin talvikunnossapidon osalta kiireisin talvi pitkään aikaan. Artikkelikuvassa näyttää ahtaalta, tosi ahtaalta, mutta Pihapoikien Pasi Hirvonen saa ajettua LM Trac 587:n ulos pieneltä pihalta ja käännettyä sen kolhimatta kadun varteen parkkeerattuja autoja. Hirvosen yritys Rauman Pihapojat Oy vastaa monien kiinteistöjen talvikunnossapidosta Vanhassa Raumassa, joka on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1991.

”Yrityksemme täytti juuri kymmenen vuotta. Tämä on ollut kiireisin talvi pitkään aikaan. Auraukset aloitettiin poikkeuksellisen varhain, jo lokakuussa. Lunta on satanut tavallista enemmän, joten auraamista on sitten riittänyt ja riittänyt”, kertoo Pasi Hirvonen. Länsirannikolle tyypilliseen tapaan lämpötila on sahannut nollan vaiheilla. Se on tarkoittanut vettä, lunta, jäätä ja jäätynyttä lunta vuorotahtiin. Siksi on pitänyt lähteä hyvin usein myös hiekoittamaan. Aurauksessa, hiekoituksessa ja lumenajossa Pihapojat luottaa LaiMun valmistamiin kiinteistöhoitokoneisiin. Samoin hiekanpoistossa, joka kevään koittaessa työllistää eniten Pihapoikien koneita.

Pasi Hirvonen pakittaa LM Trac 587:n sisään kapeasta portista Vanhassa Raumassa. Vanhan Rauman pääväylillä on sulatusjärjestelmä, mutta kiinteistöjen pihoilla ei ole, joten siellä on käytävä välillä lumitöissä.

”Meillä on viisi LM Trac -konetta, joista osa on ostettu uutena ja osa käytettynä. Emme ole muita merkkejä harkinneet, kun vielä huolto ja varaosapalvelukin toimivat hyvin. Ja kun ne ovat vielä lähelläkin”, sanoo Hirvonen.

Rupattelutuokion jälkeen Hirvosen työkoneeksi vaihtuu LM Trac 687, joka isompana soveltuu paremmin lumen siirtoon ja kuormaukseen. Lunta on tänä talvena pitänyt ajaa normaalia enemmän pois varsinkin Rauman keskustan alueelta. LaiMun toimitusjohtaja Markus Miekanmaan mukaan yrityksessä eletään hektistä aikaa, kun valmistaudutaan kevään ja kesän toimituksiin.

Pasi Hirvosen (kuvassa) yrityksellä Rauman Pihapojilla on viisi LM Trac -kiinteistönkonetta. Työlaitteita näihin koneisiin löytyy ympärivuotiseen käyttöön.

”Jatkuvasti on menossa tuotekehitysprojekteja, niin isompia kuin pienempiä. Siksi yhdessä LM Trac 687:ssä on erikoinen teippikiinnitys. Vaihdoimme ohjaamon äänieristemateriaaleja. Desibelimittaukset olivat OK, mutta haluamme kuulla myös mitä koneen käyttäjät sanovat. Pihapojat on hyvä yhteistyökumppani tällaisissa kokeiluissa”, kertoo Markus Miekanmaa.

”Usein tuotekehitysideoita tulee myös kentältä. Kuskit istuvat ohjaamossa päivät pitkät. He kyselevät monesti, että voisiko esimerkiksi hydrauliikan ulosottojen paikkoja vaihtaa tai saisiko sähköliitäntöjä johonkin tiettyyn kohtaan. Mahdollisuuksien mukaan tehdään muutoksia ja niitä testataan”, sanoo Miekanmaa.

Maaliskuun alussa Rauman kaup­patorilla lämpötila oli nollan tuntumas­sa. Kadut ja parkkipaikat olivat jäisiä ja polanteisia.

LM Trac 687 lumitöissä Alfa Laval Aalborgin parkkipaikalla. LM Trac 587 ja 687 ovat suosittuja koneita kiinteistönhuollossa.

”Sään lämmettyä samat koneet hyri­sevät toisenlaisissa työtehtävissä. Ja niitähän piisaa. Esimerkiksi hiekoitus­soran keruuta, viheralueiden raken­nustöitä, sorateiden lanauksia, katujen ja pysäköintialueiden pesua sekä harjausta riittää pitkälle kevääseen. Niin ja sitten alkaakin kohta nurmikoiden leikkuut”, päättää Hirvonen.


LM Trac -kiinteistönhoitokoneet myy Suomessa Telakone Oy ja Finnsiirto Oy.


Lue seuraavaksi